SkiStar

Tar Åre til nye gastronomiske høyder

Del

Som arrangør av en rekke verdenscupkonkurranser, og flere alpin-VM, er svenske Åres skihistorie lang og verdenskjent. Skimetropolen er også kjent for sine mange gode restauranter. Åre Gastronomy Week er en hyllest til god mat og fantastisk skikjøring.

Åre Gastronomy Week arrangeres andre uka i februar (8.-14. februar) for tredje gang, og byr på en rekke høydepunkter. Blant annet serveres det en tre-retters middag i Åres velkjente kabinbane. Det blir fisk- og skalldyraften, marked for lokalprodusert mat, og gjestespill av svenske stjernekokker som blant andre Paul Svensson, Marcus Aujalay og Erik Videgård.

– Åre Gastronomy Week er en uke fylt med herlig skikjøring og mat av meget god kvalitet. Å begynne dagen med adrenalinfylte turer i Åres skisystem, for så å nyte det store og varierte utbudet av frokost-, lunsj- og middagsrestauranter, er akkurat det mange vil ha når de er her på ferie, sier Niclas Sjögren Berg, destinasjonssjef i SkiStar Åre.

Åres første restaurant åpnet dørene allerede på 1880-tallet. Interessen for Åre Gastronomy Week har økt hvert år. Ifølge Sjögren Berg viser tallene for uke seks en økning på åtte prosent* sammenliknet med forrige år.

– Kombinasjonen mat og skikjøring er noe våre gjester setter pris på, fastslår han.

Prosjektleder for Åre Gastronomy Week, Calle Hedman, sier økningen i antall gjester og et voksende engasjement blant byens innbyggere er veldig inspirerende.

– Åre er virkelig et genuint gourmet-skisted, med kjærlighet for både bra skikjøring og mat av høy kvalitet. Dessuten er det stor interesse for lokalproduserte råvarer. Uka er en hyllest til Sveriges mange matkunstnere, sier Hedman.

Her finner du Åres Gastronomy Weeks program dag for dag

For mer informasjon:

Calle Hedman, prosjekleder Åre Gastronomy Week
Tel: +46 73 815 01 13

Niclas Sjögren Berg, destinasjonssjef SkiStar Åre
Tel: +46 70 633 90 51

*SKiStars bookingstatistikk for Åre i uke 6 til og med dagens dato sammenliknet med uke 6 foregående år. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Åre - En gourmetskidort i världsklass
Åre - En gourmetskidort i världsklass
Last ned bilde
Åre - En gourmetskidort i världsklass
Åre - En gourmetskidort i världsklass
Last ned bilde

Om SkiStar

SkiStar
Sälfjällstorget
880 67 Sälen

+46 280 88050https://www.skistar.com/no/

SkiStar AB (publ) er notert på Nasdaq Stockholms Mid Cap-segment. Konsernet eier og driver alpinanlegg i Hemsedal og Trysil i Norge, i Sälen, Åre og Vemdalen, samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, og St. Johann in Tirol i Østerrike. Markedsandelen i Sverige er 50 %, i Norge 31 % og totalt i Skandinavia 41 %. Kjernevirksomheten er alpin skikjøring med gjestens skiopplevelse i sentrum. Virksomheten deles inn i to kjerneområder: Drift av skianlegg og eiendomsutvikling & eksplotering . SkiStars visjon er å skape minnerike fjellopplevelser som den ledende operatøren av europeiske alpindestinasjoner.

Bilder og film i SkiStars presserom kan publiseres fritt i omtale av SkiStar, våre destinasjoner og produkter.

 

Følg pressemeldinger fra SkiStar

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SkiStar på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SkiStar

SkiStars vinternyheter: Ny overnatting nære bakken, enda bedre skikjøring og restauranttilbud12.9.2019 06:50:00 CEST | Pressemelding

Skisesongen nærmer seg og det skjer mye spennende på SkiStars destinasjoner. I Hemsedal åpner hotellet FYRI Resort of Hemsedal med fantastisk utsikt og beliggenhet, i tillegg til to nye bakker og en ny heis. I Trysil blir skikjøringen enda bedre med bredere bakker og mer effektiv snøproduksjon. Et annet høydepunkt er åpningen av Scandinavian Mountains Airport, flyplassen mellom Trysil og Sälen som åpner 22. desember. I Åre utvides den allerede sterke restaurantscenen, da flere populære «Stockholm-krogar» etablerer seg i byen.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye