KLP

Går inn i Oslofjord Varme

Del
KLP, Infranode og Mirova kjøper det norske fjernvarmeselskapet Oslofjord Varme.

- Investeringen bidrar til vår satsing på bærekraftige investeringer og ønsket om å finne attraktive investeringsmuligheter som preges av stabilitet og forutsigbarhet for våre pensjonskunder. Vi er fornøyd med å kunne gjøre en slik langsiktig investering sammen med to likesinnede partnere som Infranode og Mirova, sier KLPs direktør for strategisk aktivaallokering, Harald Koch-Hagen.

Oslofjord Varme bygger, eier og drifter fjernvarmenettverker i to konsesjonsområder i Bærum, et på Fornebu/ Lysaker og et i Sandvika-området. Selskapet er også deleier i to andre fjenrvarmeselskaper: Drammen Fjernvarme (50 prosent) og Fredrikstad Fjernvarme (35 prosent).

KLP vil da eie 15 prosent av aksjene i selskapet og et Infranode og Mirova skal eie 42,5 prosent hver.  Selgeren er Icon Infrastructure.

Oslofjord Varme har operert fjernvarme i Bærum siden 1989. Selskapet har en produksjonskapasitet på ca. 308 MWh og nettverket for levering av varme og kjøling, med en total lengde på 119 kilometer..

- Oslofjord Varme har en sterk organisasjon som er godt posisjonert til å levere samfunnsviktige tjenester på en bærekraftig måte i et marked som vokser. Vi er fornøyd med at vi som eiere kan hjelpe selskapet å forsterke sin posisjon som et av markedets ledende aktører innen fjernvarme og kjøling, sier Koch-Hagen i KLP.

For mer informasjon kontakt:  
Harald Koch-Hagen, Dirketør strategisk aktivaallokering
Tlf 975 99 987 eller e-post: harald.koch-hagen@klp.no   

Om KLP
KLP er Norges største pensjonsselskap. Cirka 900.000 yrkesaktive og pensjonister har pensjonen sin i KLP. Selskapet eies av kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter som gir sine ansatte offentlig tjenestepensjon. I KLP er det å tenke samfunn, miljø og ansvarlige investeringer en del av den daglige driften.

Bilder

Om KLP

KLP
KLP
Postboks 400 Sentrum
0103 Oslo

55 54 85 00http://www.klp.no

KLP er Norges største pensjonsselskap. Cirka 900.000 yrkesaktive og pensjonister har pensjonen sin i KLP. Selskapet eies av kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter som gir sine ansatte offentlig tjenestepensjon. I KLP er det å tenke samfunn, miljø og ansvarlige investeringer en del av den daglige driften.

Følg pressemeldinger fra KLP

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra KLP på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KLP

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye