TINE SA

Populær juice blir Spesialitet

Del
Sunniva Eplejuice frå Hardanger er vårt mest populære sesongprodukt. Nå tildeles juicen Spesialitet-merket. – Ingen andre steder finner man et klima som gir denne kvaliteten på epler, sier Spesialitet-sjef Agneta Lindén Moen.
Merkevaresjef Hanne Viksmo Sværk smaker på sesongens epler. Kun godt modne epler fra Hardanger kommer gjennom nåløyet.
Merkevaresjef Hanne Viksmo Sværk smaker på sesongens epler. Kun godt modne epler fra Hardanger kommer gjennom nåløyet.

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Sunniva Eplejuice frå Hardanger er presset juice av sesongens epler, dyrket i Hardanger. Eplejuicen er kjent for den friske smaken, og årets sesongjuice kan beskrives som lett syrlig med en aromatisk ettersmak. 

– Solrike dager og kjølige netter gir Hardangerepler en fantastisk smak og aroma, og regnes faktisk blant våre nasjonale matskatter. Av disse eplene lages Sunniva Eplejuice frå Hardanger, en frisk juice med flott balanse mellom syre og sødme, sier Spesialitet-sjef i Matmerk, Agneta Lindén Moen.

 Gjennom nåløyet

Smaken på Sunniva Eplejuice frå Hardanger vil variere etter hvilke eplesorter som brukes, men den kjennetegnes alltid av en frisk og naturlig eplesmak. I hovedsak brukes Gravenstein, Summerred, Aroma og Discovery og sammensetningen vil variere med sesongen. 

– Hemmeligheten ligger i råvarene. Alle eplene kan spores tilbake til den enkelte dyrkeren. Bare godt modne epler går gjennom nåløyet, skadede eller umodne epler godtas ikke, sier merkevaresjef Hanne Viksmo Sværk.

Tidligere ute

Som med all mat så vil været påvirke når eplene kan høstes. I år ble eplene klare spesielt tidlig på grunn av en god vår og forholdsvis varm sommer og høst. Det betyr at juicen blir tilgjengelig omtrent to uker tidligere enn normalt. 

– Sånn er det med sesongprodukter. Naturen bestemmer! Vi håper at forbrukerne gleder seg over at Sunniva Eplejuice frå Hardanger kommer enda tidligere i år, sier Viksmo Sværk.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Merkevaresjef Hanne Viksmo Sværk smaker på sesongens epler. Kun godt modne epler fra Hardanger kommer gjennom nåløyet.
Merkevaresjef Hanne Viksmo Sværk smaker på sesongens epler. Kun godt modne epler fra Hardanger kommer gjennom nåløyet.
Last ned bilde
Epler fra Hardanger
Epler fra Hardanger
Last ned bilde
Sunniva Eplejuice frå Hardanger tildeles Spesialitet-merket
Sunniva Eplejuice frå Hardanger tildeles Spesialitet-merket
Last ned bilde
Agneta Lindén Moen fagsjef Spesialitet i Matmerk
Agneta Lindén Moen fagsjef Spesialitet i Matmerk
Last ned bilde

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg pressemeldinger fra TINE SA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TINE SA

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye