
Fra vin til melk på den internasjonale melkedagen

Liora Levi er norsk og nordisk mester i vinsmaking og har utdannelse fra Norsk Sommerleierutdannelse, mens Egerdahl Nørsett gikk til topps i konkurransen Young Sommelier i 2012. Utdannelsen har han fra Metz i Frankrike, nærmere bestemt Lycée Hôtelier R.M.
Begge drikker melk til daglig, men da lar de gjerne egen profesjonalitet ligge. Men nå har TINE utfordret dem på å prøve 10 forskjellige melkeprodukter.
-Det er spennende å smake nye ting, både mat og drikke. For å utvikle smaksapparatet må du hele tiden smake, sammenligne og skape assosiasjoner som gjør det mulig å utvide ditt eget smaksregister, sier Levi.
Nøtter og mandelkjerneDet var spesielt én melketype som imponerte Levi og Egerdahl Nørsett, og smaken blir beskrevet som både intens og elegant. Det var skummet melk.
-Skummet melk er litt nøttete, og har noen mandelkjerner i seg. Den er veldig tiltalende, og gir en kompleksitet i smaksbildet. Den har mer i seg enn jeg forventet, sier Egerdahl Nørsett.
Ny melkefavoritt
Melk er rikt på næringsstoffer og har et bredt spekter av smakstoner.
-Biola var allerede en favoritt, og den melka har fortsatt en høy stjerne hos meg. Geitemelka var også veldig morsom å smake, og veldig overraskende, sier Levi.
Smaken av hjemme
For en vinkelner er mye reising en del av jobben. Egerdal Nørsett forteller at hjemkomsten er sikret med et glass melk.
-Et glass frisk, kald melk er det beste med å komme hjem fra reise. Det er ett og slett smaken av hjemme.
Hvis du vil se dette innholdet fra resources.mynewsdesk.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Kontakter
Sverre StensengKommunikasjonsrådgiver
Tel:+47 909 25 116sverre.stenseng@tine.noBjørn MalmLeder samfunnsansvar
Tel:+47 934 79 627bjorn.malm@tine.noØystein SyrstadKommunikasjonsrådgiver
Tel:+47 907 45 243oystein.syrstad@tine.noSindre ÅnonsenKommunikasjonssjef
Tel:+47 916 75 707sindre.anonsen@tine.noVeronika SkagestadKommunikasjonsrådgiver
Tel:+47 936 03 500veronika.skagestad@tine.noLars GaltungDirektør kommunikasjon og samfunnsansvar
Tel:+47 982 14 812lars.galtung@tine.noOlav HålandKommunikasjonsrådgiver
Tel:+47 916 22 338olav.haland@tine.noHege RognlienKommunikasjonsrådgiver
Tel:+47 904 00 430hege.rognlien@tine.noBilder


Om TINE SA
TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.
Følg pressemeldinger fra TINE SA
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra TINE SA
Fortsatt to meierier i Finnmark27.1.2021 14:00:11 CET | Pressemelding
Styret har i dag konkludert med å ikke gjennomføre utredning av meieristrukturen i Finnmark nå. I stedet settes det i gang forbedringsprosjekter.
Produksjonen ved TINE Meieriet Sem fortsetter2.12.2020 14:30:00 CET | Pressemelding
Konsernstyret har i dag vedtatt å opprettholde produksjonen ved TINE Meieriet Sem. Det betyr at det fortsatt blir både produksjon, lagerdrift og distribusjon i Tønsberg.
Julens produkter fra TINE25.11.2020 14:57:46 CET | Pressemelding
Årets jul blir spesiell på mange måter, men nettopp derfor er det kanskje ekstra viktig å hygge seg og ta vare på den gode julestemningen. TINEs produkter har en lang tradisjon for å være en viktig del av julematen for mange, og julen i år er ikke noe unntak. Både den tradisjonsrike Edamerosten og Julebrunosten fra Lom og Sjåk er en del av årets julesortiment fra TINE.
TINE sparer miljøet for tonnevis av plast med ny emballasje23.10.2020 10:29:51 CEST | Pressemelding
TINE går i bresjen for å endre matbransjens bruk av unødvendig plast. Meieriselskapet har lansert flere nye emballasjeløsninger som vil kunne redusere TINEs plastforbruk med over 700 tonn hvert eneste år. Nå håper TINE at papirsugerør og treskjeer er deres nye miljøsmarte løsninger.
Årets Matglede-vinnere er kåret22.10.2020 15:28:24 CEST | Pressemelding
Matbutikker og bedrifter over hele landet har deltatt i den prestisjetunge konkurransen om hvem som skaper mest matglede for kundene sine. Beitostølen Helsesportsenter stakk av med seieren i Årets Matgledebedrift, mens Coop Mega Kolbotn og Rema 1000 Skogen sikret seg førsteplassene i kategoriene fullsortiment og lavpris i Årets Matgledebutikk.