
Grøtsalget eksploderer – ny utvidelse på Tretten

Trendy
- Grøt har blitt trendy, samtidig som det er krevende å koke den hjemme, og mange har glemt hvordan man lager denne tradisjonsrike retten – derav eksplosiv vekst i ferdiggrøtsalget, sier kategorisjef Elise Naper Andersen i Fjordland.
Kald grøt «eksploderer» med 36% vekst hittil i år!
Både TINE og Fjordland opplever også ekstrem vekst innen kald grøt. I 2015 ble det produsert 20 millioner beger med kald grøt.
- I 2016 tror vi produksjonen blir 30 millioner beger og vi tror veksten vil fortsette videre. Det er nesten utrolig med en slik vekst i denne tradisjonelle norske husmannskosten, sier meierisjefen på Tretten, Erik Isum.
En ny trend har kommet også til Norge
Grøt er en internasjonal trend. Det åpnes nå "grøt-barer" rundt om i verden og grøt blir kalt "den nye sushien". Grøt er folkekjært, lettvint, ernæringsmessig riktig og rimelig. TINE og Fjordland har lansert flere nye måltidsløsninger basert på grøt som bidrar til denne ekstreme veksten.
- Grøt har lange tradisjoner i Norge. Forbrukerne er opptatt av å velge sunt hele dagen og er blitt mer bevisst rundt en bedre måltidsrytme. Det skal være lettvint og enkelt. Forbrukerne setter pris på spiseklare produkter og forbrukervennlige emballasjeløsninger. Dessuten liker folk produktene. Det smaker godt og er rimelig, sier kategoridirektør Unn Grønvold Nikolaisen i TINE.
Sosialentropolog og trendspotter Gunn-Helen Øye sier dette er en internasjonal trend som er kommet til Norge. Hun tror vi bare har sett begynnelsen. I København er det etablert flere grøtkafeer. Også Torunn Linneberg i Innovasjon Norge tror veksten vil fortsette.
Utfordrende for industrien å «henge med»
TINE Meieriet Tretten i Gudbrandsdalen er TINEs eneste produksjonsanlegg for grøt, både TINEs egne og Fjordland sine grøtprodukter. På grunn av den sterke veksten har det vært utfordrende å produsere nok selv om produksjonslinjene gårfor fullt.
I 2014 vedtok Konsernstyret å investere i en ny og 4. grøtlinje på Tretten til 58 millioner kroner og videre 103 millioner i lagerarealer for innsatsfaktorer og ferdigvarer. Den 4. grøtlinja kom i drift i fjor høst og byggearbeidet på nytt lager pågår for fullt. Det er ventet at de nye lokalene vil stå klare til høsten.
Veksten er mye større enn tidligere anslag
I 2014 ble det gjort volumanslag for grøt fremover. Nå viser det seg at veksten allerede er mye større enn disse anslagene, både for varm og kald grøt. Hittil i år er veksten på kald grøt hele 36%, mens salget av varm grøt er 6% høyere enn i fjor.
- Selv med kontinuerlig drift av fire produksjonslinjer vil vi ikke greie å holde tritt med den sterkt voksende etterspørselen, sier Isum.
Nye 104 millioner til Tretten gir 4-5nye arbeidsplasser
Konsernstyret har nå vedtatt å investere nye 104 millioner på Tretten til videre utvidelse av kapasitet både produksjonsutstyr, vaskestasjon, kuldemaskiner, elektrokjel og mye annet som skal til for å lage grøt.
Nøkkelord
Kontakter
Sverre StensengKommunikasjonsrådgiver
Tel:+47 909 25 116sverre.stenseng@tine.noBjørn MalmLeder samfunnsansvar
Tel:+47 934 79 627bjorn.malm@tine.noØystein SyrstadKommunikasjonsrådgiver
Tel:+47 907 45 243oystein.syrstad@tine.noSindre ÅnonsenKommunikasjonssjef
Tel:+47 916 75 707sindre.anonsen@tine.noVeronika SkagestadKommunikasjonsrådgiver
Tel:+47 936 03 500veronika.skagestad@tine.noLars GaltungDirektør kommunikasjon og samfunnsansvar
Tel:+47 982 14 812lars.galtung@tine.noOlav HålandKommunikasjonsrådgiver
Tel:+47 916 22 338olav.haland@tine.noHege RognlienKommunikasjonsrådgiver
Tel:+47 904 00 430hege.rognlien@tine.noBilder

Om TINE SA
TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.
Følg pressemeldinger fra TINE SA
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra TINE SA
Fortsatt to meierier i Finnmark27.1.2021 14:00:11 CET | Pressemelding
Styret har i dag konkludert med å ikke gjennomføre utredning av meieristrukturen i Finnmark nå. I stedet settes det i gang forbedringsprosjekter.
Produksjonen ved TINE Meieriet Sem fortsetter2.12.2020 14:30:00 CET | Pressemelding
Konsernstyret har i dag vedtatt å opprettholde produksjonen ved TINE Meieriet Sem. Det betyr at det fortsatt blir både produksjon, lagerdrift og distribusjon i Tønsberg.
Julens produkter fra TINE25.11.2020 14:57:46 CET | Pressemelding
Årets jul blir spesiell på mange måter, men nettopp derfor er det kanskje ekstra viktig å hygge seg og ta vare på den gode julestemningen. TINEs produkter har en lang tradisjon for å være en viktig del av julematen for mange, og julen i år er ikke noe unntak. Både den tradisjonsrike Edamerosten og Julebrunosten fra Lom og Sjåk er en del av årets julesortiment fra TINE.
TINE sparer miljøet for tonnevis av plast med ny emballasje23.10.2020 10:29:51 CEST | Pressemelding
TINE går i bresjen for å endre matbransjens bruk av unødvendig plast. Meieriselskapet har lansert flere nye emballasjeløsninger som vil kunne redusere TINEs plastforbruk med over 700 tonn hvert eneste år. Nå håper TINE at papirsugerør og treskjeer er deres nye miljøsmarte løsninger.
Årets Matglede-vinnere er kåret22.10.2020 15:28:24 CEST | Pressemelding
Matbutikker og bedrifter over hele landet har deltatt i den prestisjetunge konkurransen om hvem som skaper mest matglede for kundene sine. Beitostølen Helsesportsenter stakk av med seieren i Årets Matgledebedrift, mens Coop Mega Kolbotn og Rema 1000 Skogen sikret seg førsteplassene i kategoriene fullsortiment og lavpris i Årets Matgledebutikk.