IKEA

Sterk utvikling innenfor bærekraft

Del
I et år der klimaspørsmålet har vært viktigere enn noen gang, melder IKEA om en sterk utvikling innenfor bærekraft.

IKEAs bærekraftrapport for regnskapsåret 2016 viser at People & Planet Positive-strategien går etter planen og at vi fortsetter å gjøre langsiktige investeringer i bærekraft. IKEA melder i dag om en økning i investeringene i bærekraft på 1 milliard euro, noe som betyr at totalt 3 milliarder euro nå er øremerket dette formålet.

I et år der klimatiltak har vært viktigere enn noensinne, ligger IKEA godt an til å nå målet om å produsere like mye fornybar energi som vi forbruker innen 2020. I løpet av året har nye vindparker i Polen og USA blitt satt i drift, og IKEA produserte fornybar energi tilsvarende 71 prosent av strømforbruket vårt.

IKEA Norden nådde dette målet i mai 2015.

– For fremtidsrettede bedrifter er det mange muligheter til både å bidra til og dra nytte av lavutslippsøkonomien, som nå kommer for fullt. Vi er fast bestemte på å ha en positiv påvirkning på mennesker og miljø, i tråd med visjonen vår om å skape en bedre hverdag for de mange menneskene. Peter Agnefjäll, konsernsjef og CEO i IKEA-gruppen.

IKEA har nå satt av over 3 milliarder euro til bærekrafttiltak. Som annonsert i dag inkluderer dette 1 milliard euro til langsiktige forsyninger av råmaterialer gjennom investeringer i skogbruk og i selskaper som driver aktivt med gjenvinning, fornybar energi og utvikling av biologisk råstoff. Det inkluderer også 1,5 milliarder euro som IKEA har investert i vind- og solkraft siden 2009 og 600 millioner euro til andre investeringer i fornybar energi.

Vi på IKEA ønsker også å inspirere og sette kundene våre i stand til å leve et mer bærekraftig liv hjemme. Hele belysningssortimentet vårt består nå av LED-baserte produkter, og i 2016 solgte vi nesten 80 millioner LED-pærer. Hvis alle disse pærene ble kjøpt for å erstatte glødepærer, vil de ha spart nok strøm til å forsyne 650 000 husholdninger med strøm i ett år.

Flere gode bærekraftnyheter fra 2016:

  • Vi lanserte en solcelleløsning til hjemmebruk i tre markeder.
  • All bomull og 61 prosent av alt trevirke som ble brukt i IKEA-produkter kom fra mer bærekraftige kilder3.
  • Vi faset ut oljebasert polystyren (EPS) i flatpakkene våre og begynte å bruke fiberbaserte, fullstendig gjenvinnbare materialer i stedet.
  • Vi fortsatte arbeidet med å skape et inkluderende arbeidsmiljø der alle medarbeidere, også lesbiske, homofile og transpersoner, kan få være den de er.
  • Vi fortsatte å dele overskuddet med medarbeiderne våre, gjennom å sette av 108 millioner euro til lojalitetsprogrammet Tack! og 335 millioner euro til bonusprogrammet vårt – til sammen 443 millioner euro.
  • 48 prosent av lederne våre er kvinner.

– Vi har nådd mange av målene i People & Planet-strategien, men mye gjenstår. Vi ønsker å jobbe engasjert og målrettet mot en mer bærekraftig verden med mindre forskjeller. Steve Howard, Chief Sustainability Officer, IKEA-gruppen

Nøkkelord

Kontakter

Jorunn Stokke AamodtSenior kommunikasjonsrådgiver - Bærekraft

Jorunn er IKEA Norges kommunikasjonsrådgiver innen bærekraft. Hun har ansvar for PR på globale, nasjonale og lokale initiativ som støtter IKEAs målsetning om å ha en positiv påvirkning på mennesker og miljø.

Tel:92826541jorunn.aamodt@IKEA.com

Bilder

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

915 02 340http://www.ikea.no

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 392 IKEA-varehus, inklusive alle norske varehus, i 32 land i verden. Sist år hadde disse varehusene 657 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 4,3 milliarder ganger. I Norge hadde våre varehus over 8,4 millioner besøkende, mens IKEA.no hadde over 49 millioner som var innom. 

I Norge har IKEA sju varehus; i Oslo (Furuset), Asker (Slependen), Bergen (Åsane), Stavanger (Forus), Trondheim (Leangen), Lillesand (Sørlandet), på Ringsaker og ett planleggingsstudio midt i Oslo sentrum. IKEA har åtte planleggings- og bestillingspunkter i Haugesund, Arendal, Porsgrunn, Sarpsborg, Drammen, Ski, Akersgata i Oslo sentrum og Majorstuen. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg pressemeldinger fra IKEA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IKEA

IKEA kommer til Vinkelgården på Majorstuen i Oslo28.6.2023 12:00:19 CEST | Pressemelding

Det er med stor glede vi annonserer at vi i løpet av høsten 2023 åpner et planleggings- og bestillingspunkt i den tradisjonsrike Vinkelgården på Majorstuen. Vi overtar DNBs lokaler på bakkeplan, men DNB skal fortsatt ha rådgivningskontor i andre etasje. Dette blir IKEAs åttende planleggings- og bestillingspunkt i Norge, og det sjette på Østlandet. IKEA Majorstuen blir på om lag 270 kvadratmeter, og kunder vil kunne se, ta og føle på sortimentet vårt – og få hjelp og veiledning til å tegne, planlegge og bestille alt fra kjøkken til garderobe.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye