Alt om renhold mellom to permer

Del
Læreboka "Alt om renhold" fra SINTEF Byggforsk har nå kommet i ny, revidert utgave.
"Alt om renhold" er en lærebok som tar for seg alle renholdsfaglige forhold. Illustrasjonsfoto: Pixabay
"Alt om renhold" er en lærebok som tar for seg alle renholdsfaglige forhold. Illustrasjonsfoto: Pixabay

Renhold er et fag som har stor innvirkning på omgivelsene vare. Det påvirker både innemiljøet, arbeidsmiljøet og det ytre miljøet. Riktig renhold er også en viktig forutsetning for god hygiene. 

Det utvikles hele tiden nye tekniske løsninger og verktøy som kan bidra til et bedre og mer effektivt renhold. Dette, sammen med den økte bevisstheten rundt renholdets miljømessige betydning, fører til strengere krav til kompetanse hos alle som arbeider med faget. 

Tar for seg alle renholdsfaglige forhold

Alt om renhold er en lærebok som tar for seg alle renholdsfaglige forhold. Boka er rettet mot fagutdanning på flere nivåer – fra fagbrev som renholdsoperatør, via bachelorgrad i husøkonomi og serviceledelse, til mastergrad innen «Facility and Service Management» med mulighet for påfølgende doktorgradsstudier. 

– Boka er utarbeidet med utgangspunkt i læreplanen for renholdsoperatørfaget, og har i tillegg fordypningsstoff for høyere utdanning, forteller forfatter Steinar K. Nilsen. 

Stadig strengere krav til kompetanse 

Alt om renhold er også en håndbok for alle som utfører, leverer eller kjøper inn renholdstjenester, rengjøringstekniske produkter eller rådgivningstjenester innen renhold og bygningsdrift. 

– Renhold har stor innvirkning på omgivelsene våre; både innemiljøet, arbeidsmiljøet og det ytre miljøet. Kunnskapen om renholdets betydning øker, og det utvikles hele tiden nye løsninger for et bedre og mer effektivt renhold. Utviklingen stiller stadig strengere krav til kompetanse hos alle som arbeider med renhold, og vi ser en større satsing på utdanning og forskning innen renholdsfaget, sier Nilsen.  

Mange oppdateringer

Den første utgaven av boka kom i 2012. Den nye utgaven inneholder blant annet et fyldigere stikkordsregister, noe som vil gjøre det enda lettere å bruke boka som oppslagsverk.

– Vi har også med en del opplysninger om den kommende revisjonen av renholdsstandarden NS-INSTA 800. Dette arbeidet ventes ikke ferdig før i starten av 2018, men vi informerer allerede nå om hva som sannsynligvis kommer, sier Nilsen.

Boka inneholder også nye figurer, forbedringer av eksisterende figurer og tabeller, nye kalkyler til bruk i planlegging av renhold, nye bransjestatistikker, og en del faglige oppdateringer. Blant annet har Fatima Myrseth fra CleanFurn bidratt med nytt og godt materiale om rengjøring og vedlikehold av lær. Det har også blitt plass til et nytt punkt om robotisering.

– I kapitlet om regelverk er det omtale av to nye forskrifter. I HMS-kapitlet er det lagt inn et nytt punkt om bruk av rengjøringsspray. Boken kommer denne gang ut i hardcover og ikke paperback, noe som gjør den mer solid, sier Nilsen.

Fagstoff til Alt om renhold er hovedsakelig hentet fra anvisninger i Byggforskserien, samt fra forsknings- og utviklingsoppdrag som er gjennomført ved SINTEF Byggforsk. 

Les mer om boka her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

"Alt om renhold" er en lærebok som tar for seg alle renholdsfaglige forhold. Illustrasjonsfoto: Pixabay
"Alt om renhold" er en lærebok som tar for seg alle renholdsfaglige forhold. Illustrasjonsfoto: Pixabay
Last ned bilde
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

Om SINTEF Byggforsk

SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg og infrastruktur. Vi løser utfordringer knyttet til hele byggeprosessen, og skaper verdier for våre kunder og for samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling. Vi tilbyr spisskompetanse innen fagområder som arkitektur, bygningsfysikk, forvaltning, drift og vedlikehold av bygninger, vannforsyning og annen infrastruktur. Våre medarbeidere jobber hver dag sammen med over 2.000 ansatte i SINTEF for å oppfylle vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

Følg pressemeldinger fra SINTEF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SINTEF

Høye investeringer i SINTEF i 2023, EU kompenserer for lave nasjonale utlysningsnivåer26.4.2024 12:37:06 CEST | Pressemelding

I en tid med stort behov for nye løsninger holder forskningsvirksomheten i SINTEF bare så vidt tritt med inflasjonen. SINTEF utførte forskning for 4,2 milliarder kroner i 2023, gjennom 6.371 prosjekter for 3.341 oppdragsgivere. Det ble investert 321 millioner kroner i laboratorier, vitenskapelig utstyr og forskningsbygg. Uttellingen i EUs programmer for forskning og innovasjon var svært god.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye