Norges idrettsforbund

150 lederspirer samlet på Ullevaal

Del

Fredag 5. oktober samler Landsrådet for Norges Barne- og Ungdomsorganisasjoner (LNU), Norges Idrettsforbund og Norsk Tipping over 150 unge ledere fra organisasjonslivet og idretten til konferansen «Ta plass» på Ullevaal Stadion. Marit Bjørgen er blant innlederne som er hentet inn for å inspirere de unge.

Konferansen «Ta Plass» er et felles initiativ mellom de tre arrangørene, hvor målsetningen er å gi unge ledere i frivilligheten og idretten flere verktøy i møte med de mange utfordringene de står ovenfor i hverdagen.

- Ungt lederskap er utrolig viktig for å sikre fremtiden til idretten. Da er det også viktig at vi tar grep fra sentralt hold for å gi unge tillitsvalgte de verktøyene og selvtilliten de trenger for å utvikle seg selv, og idretten som helhet, sier Sondre Sande Gullord, styremedlem i Norges Idrettsforbund.

- Norsk Tipping ønsker å bidra til å styrke den unge frivilligheten i Norge. Vi håper en møteplass som dette vil gi unge ledere i frivilligheten en mulighet til å videreutvikle engasjementet sitt, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid.

LNU ser det også nødvendig å ta grep for å satse på ungt lederskap.Tidligere denne uken lanserte LNU rapporten «Ung Frivillighet 2018». Den viser at samtidig som barne- og ungdomsorganisasjonene opplever vekst, møter organisasjonene flere strukturelle utfordringer som hindrer dem fra å nå sitt fulle potensial. Byråkratiske støtteordninger og kompliserte regelverk binder opp ressurser som kunne vært brukt til å skape aktivitet lokalt.

- Alt for ofte ser vi at gløden og lidenskapen hos unge talenter og ledere slukker midtveis i en prosjektrapport eller at aktiviteter møter stengte dører hos en byråkrat som ikke kan leie ut offentlige lokaler som står tomme i helgene, sier Rode Margrete Hegstad, styreleder i LNU.

Idretten, LNU og Norsk Tipping har nå funnet sammen for å bidra til utvikling av unge ledertalenter. Men organisasjonene ønsker mer drahjelp fra politisk hold.

- Konferansen er et godt eksempel på hva frivilligheten og idrett kan få til sammen, men det finnes fremdeles grunnleggende utfordringer som går på bekostning av lokal aktivitet. For å løse dette trenger vi også politikerne med på laget, sier Hegstad og Gullord.

Organisasjonene håper nå at kulturminister og tidligere generalsekretær i LNU, Trine Skei Grande, kommer med målrettede og forenklende tiltak i frivillighetsmeldingen, som legges frem i desember.

For mer informasjon:
Rode Margrete Hegstad, styreleder
41 72 52 30
rode@lnu.no

Sondre Sande Gullord, styremedlem Norges Idrettsforbund
95 79 33 24
ssgullord@gmail.com

Sverre Berg Lutnæs, leder for ansvarlighet og samfunnsansvar, Norsk Tipping
98 84 61 19
sverre-berg.lutnas@norsk-tipping.no

Bilder

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

Regjeringen vil åpne for mer barne- og ungdomsidrett fra 15. juni20.5.2020 07:22:46 CESTPressemelding

Regjeringen ønsker å åpne opp for mer normal idrettsaktivitet for barn og ungdom i løpet av juni. -Dette er nok en gledens dag og en ny milepæl for den gradvise og kontrollerte gjenåpningen av barne- og ungdomsidretten i Norge. Jeg opplever at kulturminister Abid Raja og norsk idrett har et felles mål om å komme i gang med barne- og ungdomsidretten så snart dette er mulig, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Revidert budsjett: Positiv arrangementsordning - andre nødvendige koronatiltak må likevel på plass12.5.2020 13:57:34 CESTPressemelding

I tråd med Norges idrettsforbunds innspill justerer regjeringen nå kompensasjonsordningen for avlyste, stengte og utsatte idrettsarrangementer. - Det er positivt, sier idrettspresident Berit Kjøll. Øvrige nødvendige kompensasjonstiltak for å imøtekomme for idrettens totale nettotap på 1,5 milliarder kroner i perioden februar til juni som følge av koransituasjonen, er ikke hensyntatt i regjeringens fremleggelse av revidert nasjonalbudsjett.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom