
Skal legge 1.500 solceller på 72 hus på Ski

Med nesten 1.500 solcellepaneler og en årlig produksjon på 300 megawattimer er Furumo det største solcelleprosjektet på privatboliger i Norge noensinne. Solcellene vil ligge på alle hustakene, som dekkes med mellom 8 og 36 paneler avhengig av hvor store takflater som er tilgjengelig. Det betyr at husene vil få dekket mellom 15% og 60% av strømforbruket sitt av egenprodusert solenergi. I tillegg vil de felles carportene få 45 solcellepaneler hver, nok til over 300 elbilladinger hvert år.
— Dette viser litt av hvordan fremtidens byer og boliger vil bli. At folk lager strømmen sin der de bruker den er jo veldig effektivt, sier Andreas Thorsheim, daglig leder i Otovo.
Grønn profil
Befolkningsveksten og utbyggingstakten i Stor-Oslo og Ski krever at utbyggerne tenker nytt for å sikre at de nye boligene blir bærekraftige og miljøvennlige. Det nye boligprosjektet Furumo tar dette på alvor når de legger opp til solcellekraft på hvert eneste hustak og at bygningsmassen skal gli inn i terrenget.
– Vi har hele veien hatt som mål å holde en grønn profil på prosjektet, og med denne fornybare energien setter vi en ny standard for utbyggingen i Ski. Hver eneste bolig får solcellepaneler, noe som gjør dette til Norges største solcellepark. Her skal vi utnytte hver solstråle, sier adm. direktør Anders Opsahl i Anders Opsahl Eiendom, selskapet som står bak prosjektet.
Miljøvennlig ny bydel
Ski kommune planlegger for å bli en tilnærmet utslippsfri kommune. En ny klima- og energiplan for Ski kommune ble vedtatt i 2016, og tar for seg tiltak der Ski kommune har virkemidler, og fokuserer både på egen virksomhet og på Ski som bysamfunn.
— Gjennom alle våre prosjekter er vi selvfølgelig opptatt av at sluttproduktet skal være så miljøvennlig som mulig, men dette prosjektet setter ny standard også for oss. Vi er stolte av å få bidra til «et grønt skifte» med Furumo-prosjektet i Ski, sier han.
Opsahl mener det er helt nødvendig å ha fokus på miljøhensyn nå som kommunen ser ut til å bli en av de viktigste forstedene til Oslo.
Penger å spare
I tillegg til miljøgevinsten, vil beboerne merke forskjell når strømregningen skal betales.
— Beboerne her får jo en lav strømregning fordi byggene er energieffektive og lager mye av sin egen strøm. I tillegg får de betalt for strømmen de sender ut på nettet, sier Thorsheim.
Nøkkelord
Bilder
Om Otovo AS
Otovo er fremtidens energiselskap. Vi er en teknologistartup som gjør det enkelt å få kortreist og garantert grønn energi produsert på eget tak.
Følg pressemeldinger fra Otovo AS
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Otovo AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Otovo AS
Otovo etablerer seg i Tyskland og har ansatt Christian Rahn som landssjef2.9.2021 07:31:03 CEST | Pressemelding
Etter vellykkede lanseringer og god vekst i en rekke europeiske land etablerer det norske solcelleselskapet Otovo virksomhet i Tyskland. For å lede satsningen har selskapet ansatt Christian Rahn (48). - Vi skal halvere folks strømregning med rimelig solenergi, sier Rahn.
Solenergiselskapet Otovo skal hente 250 millioner til europeisk ekspansjon10.2.2021 07:45:00 CET | Pressemelding
Otovo planlegger en kapitalutvidelse på inntil 250 millioner kroner og en notering på Euronext Growth Oslo for å bygge den ledende aktøren i det raskt voksende europeiske solmarkedet.
Hun skal lede norsk solcelleselskap i Polen1.12.2020 07:55:00 CET | Pressemelding
Det norske solenergiselskapet Otovo etablerer seg i Polen. I spissen for satsingen står Paulina Ackermann, som har ledet sparkesykkelselskapet Lime og vært operasjonssjef i taxiappen Uber.
Koronatiltak for mer grønn energi: Solceller uten å legge ut en krone10.6.2020 13:17:41 CEST | Pressemelding
Solcelleselskapet Otovo lanserer nå muligheten for at alle med et hustak kan bidra til det grønne skiftet, uten å måtte legge ut en krone.
Rekordmargin på strøm for plusskunder15.4.2020 10:29:18 CEST | Pressemelding
April 2020: Det mest offensive strømselskapet kjøper solenergi for 110 øre kilowattimen, mens spotprisen er under ti øre. Det betyr at solcelleeiere og de med batterier tjener over en krone på hver enhet strøm de sender inn på nettet.