NRK

1.465.000 så Warholm ta VM-gull

Del

Seertallene for VM i friidrett mandag er klare: over én million seere i snitt. – Det er sjelden vi ser slike TV-tall, sier sportssjef i NRK.

Mandagens VM-program hadde i snitt 1.007.000 seere. Antall seere toppet seg da Karsten Warholm tok gull i 400m hekk, med 1.465.000 seere. 1.314.000 fulgte med på 5000 meteren fra start til slutt.

– Dette er strålende tall, og viser at Warholm og Ingebrigtsen-brødrene har sprunget seg inn i hjertene til det norske folk. Det er sjelden vi ser slike TV-tall, og da er det ekstra morsomt at det nå er friidretten som samler det norske folket, sier Egil Sundvor, sportssjef i NRK.

Til sammenligning var det i snitt 589.000 som så finalen i 400 meter hekk under EM i friidrett i 2018.

– Vi er også svært fornøyd med jobben teamet vårt gjør i både i Doha og her hjemme. De leverer i verdensklasse, sier Sundvor.

Kontakter

Redaktør for event: Torbjørn Sarre Jensen, torbjorn.sarre-jensen@nrk.no
Sportssjef: Egil Sundvor, egil.sundvor@nrk.no
Presseansvarlig: Janina Mosti, janina.mosti@nrk.no

Bilder

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no
Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO, NRK TV, NRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom