TV 2

«Employable me» på TV 2

Del
I TV 2s nye dokumentarserie skal vi følge 12 jobbsøkende mennesker med nevrobiologiske diagnoser som Asperger, ADHD, Tourettes syndrom og autisme. Målet med serien er at deltagerne skal bli inkludert i arbeidslivet.

- Hvis TV 2 kan være med på å sette fokus på å få mennesker med nevrobiologiske diagnoser inn i et inkluderende arbeidsliv, er dette tv-konseptet av stor verdi både for deltagerne i serien men også for alle som driver bedrifter i Norge. Vi har en ambisjon om at arbeidsgivere der ute vil se potensialet i hovedpersoner i serien og at de tar vel imot dem som arbeidssøkende deltagere, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Verdifull arbeidskraft
Produksjonen leter nå etter deltagere til dokumentarserien. Filmingen starter våren 2017 og varer frem til sommeren. Dokumentarserien blir en norsk versjon av BBCs dokumentarserie «Employable me», og TV 2 lager serien i samarbeid med produksjonsselskapet Teddy TV.

- Vi ser etter mennesker i alderen 25-60 år som virkelig ønsker å komme seg inn i arbeidslivet. Bak diagnosene har disse mennesker ferdigheter og talenter som kan være til stor verdi på en arbeidsplass. Dokumentarserien tar oss gjennom oppturer og nedturer i jakten på jobb. Disse jobbsøkerne trenger bare en sjanse at få vise hva de kan gjøre, i stedet for at alle fokuserer på hva de ikke kan, sier programredaktør for dokumentarserien, Linn Aubert i TV 2.

Godt ivaretatt
Underveis får hovedpersonene møte fagspesialister, både innenfor sitt diagnosefelt og innenfor arbeidsrekruttering. Fagspesialistene vil kartlegge den enkeltes styrke og gi veiledende råd for hvilken jobb eller utdannelse som kan passe.

- Vi vil sørge for at de 12 hovedpersonene i serien vil bli godt ivaretatt i alle ledd i prosessen. I løpet av disse månedene må hovedpersonene ha et reelt ønske om å søke arbeid. Og de må være villige til å prøve ut forskjellige yrker. Men alle i serien vil ha egen bestemmelsesrett over hva slags arbeid de skal søke. For noen vil det ende i en fulltidsstilling, mens for andre vil kanskje en deltidsjobb eller lignende være mer riktig. Noen er kanskje allerede i tilpasset arbeid, men ønsker å skifte jobb. Arbeidsgivere sier de vil ha folk som tenker utenfor boksen, men hvor mye mener de det egentlig? Vi håper serien vil gi oss svaret på dette, sier Aubert. 

Her finner man søknadsskjema

Nøkkelord

Kontakter

Unn Grethe BergeKommunikasjonsrådgiver Vårt lille land, Dokument 2, Rett fra hjertet, Helsekontrollen, Mer en gull, På tur med Dag Otto, Jakten på kjærligheten, Kjære mamma, Huskestue.

Tel:924 03 867 / 55 90 82 31ugb@tv2.no

Bilder

Last ned bilde
Programdirektør Jarle Nakken i TV 2.
Programdirektør Jarle Nakken i TV 2.
Last ned bilde
Programredaktør Linn Aubert i TV 2.
Programredaktør Linn Aubert i TV 2.
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.TV2.no

Vi er TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med over 6000 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom