RørosOst med røkt reinsdyrkjøtt hedret

Utdelingen fant sted under en inspirasjons og festkveld på Røros Hotell. Der hadde lokalmatentusiastene Ingulf Galåen (Galåvolden Gård) og Mikael Forselius (Røros Hotell) invitert aktørene fra matmiljøet i Røros-regionen, for å feire at de to ble tildelt Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris tidligere i år.
Med seg opp på scenen hadde Ingulf Galåen representanter for både Galåvolden Gård, Rørosrein som leverer reinskjøttet til osten og Galåen Samdrift som står for mjølkeproduksjonen.
- RørosOst med røkt reinsdyrkjøtt er et av mange bevis på det gode samarbeide vi har mellom mataktørene i Røros-regionen. Spesialitet-merket er for oss en viktig annerkjennelse og dokumentasjon av produktets unike kvalitet. Det er viktig å synliggjøre dette overfor forbruker gjennom en merkeordning, i tillegg til vår egen merkevare, sier Ingulf Galåen.
- Dette er en ost som vant bronse i VM i Ost i fjor høst, og det borger jo for at den har nettopp den kvaliteten som skal til for å kvalifisere for Spesialitet-merket for unik smak, sier Jan Sverre Nordstad fra Matmerk.
Tildelt av uavhengig fagjury
Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet.
Nøkkelord
Kontakter
Jan Sverre Nordstad, Salgs- og markedssjef Matmerk tlf: 906 00 560
Ingulf Galåen Galavolden Gård tlf: 911 27 947
Bilder

Lenker
Om Stiftelsen Norsk Mat
Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat8.5.2025 12:59:14 CEST | Pressemelding
Anne Mette Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en grundig rekrutteringsprosess med mange kvalifiserte søkere, tiltrer hun stillingen med umiddelbar virkning.
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom