Rosettkål hedret for unik smak

Rosettkål er en krysning mellom rosenkål og grønnkål, som gir små, grønn-lilla buketter. - Vi oppdaget denne vakre kåltypen fra England i 2011, og har siden da jobbet hardt for å gjøre rosettkål kjent også her i Norge, forteller Gjestvang.
Godkjent av en uavhengig fagjury
Spesialitet er merket som viser vei til de unike smaksopplevelsene. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som sniffer, smaker og smatter seg gjennom mat- og drikkevarene som produsentene ønsker å merke. Spesialitets fagjury var veldig begeistret for rosettkålen, og mente den er et supert, nytt produkt fra en spennende produsent som tør å tenke utenfor boksen.
Allsidig og sunn
Som all kål, er rosettkål en fin fiberkilde og kalorifattig. Den er rik på vitamin A, E, K og vitamin C samt en kilde til B-vitaminet folat, kalsium og kalium. Rosettkålen har en frisk, mild og nøtteaktig kålsmak. Den er allsidig og kan wokes, smørdampes, bakes, sauteres, blancheres, grilles eller spises rå. Vang gård på Toten er den eneste i Norge som dyrker rosettkål på kommersiell basis. Rosettkålfrø såes i veksthus og ales opp til småplanter som plantes ut på friland. Klima og jordsmonn i Totenvika ved Mjøsa, der Vang gård holder til, er ideelt for dyrking av kål.
Kontakter
Nina Sundqvist, adm. dir. Matmerk, tlf: 917 85 620
Per Odd Gjestvang, Vang gård, tlf: 900 49 060
Bilder


Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
Beiarmat og Kyvik Sild hedret med Spesialitet19.1.2025 20:18:00 CET | Pressemelding
Tildelingen av Spesialitet-merket til fire nye norske produkter fant sted ved åpningen av Norges stand på Internasjonale Grüne Woche i Berlin den 17. januar 2025.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom