Flukt, fylla og farlige bakterier

Fra 21. september til 2. oktober drar vi forskere ut av kontorene sine, så folk kan treffe dem på kjøpesentre, busser, tog, i kantiner, på scener, kafeer, puber, torg og gater rundt omkring i Norge.
Under Forskningsdagene kan publikum lytte til foredrag, overvære debatter, se filmer og mye, mye mer. I løpet av disse dagene får alle mulighet til å diskutere små og store spørsmål med fagfolk, og målet er at flest mulig skal bli engasjert av grensesprengende forskning.
Forskningsdagene åpner med en debatt om innvandring på Edderkoppen i Oslo onsdag ettermiddag. Ledende forskere og samfunnsaktører skal blant annet diskutere hvor grensen går for innvandring, og hvordan det flerkulturelle Norge vil utvikle seg over tid.
Utover festivalen vil en rekke andre spørsmål som på ulike måter handler om grenser tas opp til debatt. Er det tabu å være vanlig i sosiale medier? Hvordan er det å være polsk i Norge? Hva betyr nabolagsgrenser i en by som Oslo? Hvor går grensen mellom syk og frisk? Hvorfor drikker noen seg overstadig beruset gang på gang? Er det noen grenser for hva en amerikansk president kan gjøre? Og hva skjer når stadig flere bakterier blir resistente mot antibiotika?
Finn ditt lokale festivalprogram på forskningsdagene.no.
Nøkkelord
Kontakter
Sidsel Flock Bachmann, Forskningsdagenes sekretariat, tlf. 97755566
Bilder



Lenker
Om Forskningsrådet
Forskningsdagene
- 21. september – 2. oktober 2016
- Arrangeres for 22. gang
- Nasjonal festival, omtrent 1000 arrangementer på over 100 steder i Norge
- De aller fleste arrangementene er gratis og åpne for alle
- Universiteter, høyskoler, forskningsinstitutter, bedrifter, museer og biblioteker står bak arrangementene
- Forskning knyttet til grenser er tema for årets festival
- Festivalen er under ledelse av Norges forskningsråd
- Søk opp ditt lokale program på forskningsdagene.no
- #tenklittpådet
Følg pressemeldinger fra Forskningsrådet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Forskningsrådet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Forskningsrådet
49 millioner kroner til CO2-fangst og -lagring24.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
Fem prosjekter får finansiering til forskning på CO₂-håndtering. Noen av forskergruppene skal utvikle mer kostnadseffektiv teknologi mens andre ser på miljøpåvirkning og hvilke insentiver og rammebetingelser som trengs for at industrien skal ta teknologien i bruk i større skala.
90 millioner kroner til forskning på helsetilbud for utsatte grupper20.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
Regjeringen gir 90 millioner kroner til forskning på helsen til utsatte befolkningsgrupper. Nær 10 millioner skal brukes til forskning på helsetilbud for barn av spilleavhengige.
416 millioner til energiforskning16.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
33 nye forskningsprosjekter får penger til å forske på blant annet Enova-støtten til husholdninger, konsekvenser av elektrifisering av sokkelen, flytende solceller, sikkerhet på batteriferjer og bærekraftige datasentre.
Toppforskere får 191 millioner kroner10.6.2025 11:48:10 CEST | Pressemelding
Nitten forskningsprosjekter med mulighet for banebrytende resultater får nå finansiering fra Forskningsrådet. Hvordan rike familier etableres og forvalter rikdommen sin, hvordan hav blir til og sammenhengen mellom miljøet i tarmene, medisinbruk og tarmkreft er noen av temaene det nå skal forskes mer på.
452 millioner til sentre for bærekraftig areal- og naturbruk30.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Forskningsrådet lyser ut 452 millioner til forskningssentre for bærekraftig areal- og naturbruk. Sentrene skal bidra til å gjøre Norge i stand til å møte utfordringer knyttet til areal- og naturbruk og styrke samfunnets evne til å løse komplekse problemstillinger.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom