Trygg Trafikk

12 omkom i juli-trafikken

Del

Med 12 omkomne blir juli den måneden med flest trafikkofre så langt i år. Det er også en økning fra juli i fjor hvor 9 personer mistet livet i trafikken.

12 omkom i juli-trafikken i Norge. Foto: Colourbox
12 omkom i juli-trafikken i Norge. Foto: Colourbox

Etter flere måneder med nedgang i drepte i trafikken i år, fikk vi dessverre en økning nå i juli. Så langt i år har 42 personer mistet livet mot 55 personer i samme periode i fjor.

- Vi vet av erfaring at sommeren dessverre er den perioden hvor flest mister livet i trafikken, og dette har vi også fått bekreftet i år med en dyster oversikt over antall omkomne i juli, sier Harald Heieraas, seniorrådgiver i Trygg Trafikk. 

Færre dødsulykker på MC

9 menn og 3 kvinner omkom i trafikken i juli. Av disse var 4 bilførere, 3 syklister 2 MC-førere, 1 fotgjenger, 1 mopedist og 1 traktorfører. Så langt i år har 4 personer omkommet på sykkel. 3 av disse dødsulykkene skjedde nå i juli måned der også Oslo fikk sin første dødsulykke på elsparkesykkel. På MC går derimot utviklingen i en mer positiv retning.

- Selv om vi har hatt en økning i antall drepte nå i juli, har vi i år betydelig færre drepte på MC enn de siste årene. Så langt i år har 4 personer mistet livet på motorsykkel, mot 14 i samme periode året før, sier Heieraas.

Flere omkomne barn i trafikken

I 2019 oppnådde Norge en milepæl innen trafikksikkerhet da ingen barn under 15 år mistet livet gjennom et helt kalenderår. Dessverre har vi ikke oppnådd det samme verken i fjor eller i år. Så langt i år har 3 barn under 15 år mistet livet i trafikken.

- Beklageligvis har vi hatt en økning i drepte barn under 15 år i trafikken. Det å sikre at barna våre kan være trygge i trafikken, er kanskje det viktigste vi jobber for, og derfor er det ekstra tungt når barn og unge mister livet i trafikken, sier Harald Heieraas i Trygg Trafikk.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

12 omkom i juli-trafikken i Norge. Foto: Colourbox
12 omkom i juli-trafikken i Norge. Foto: Colourbox
Last ned bilde

Dokumenter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom