Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

12. oktober: NVE opprettholder rødt farenivå for Veslemannen

Del

Hastigheten er avtatt i øvre del, men er fremdeles høy. Det er gått en del mindre steinsprang.

Siden i går kveld er hastigheten i øvre delen av fjellpartiet avtatt noe, men er fremdeles høy. I øvre delen er hastigheten nå 31 cm/døgn mens forflytningen har vært 55 cm det siste døgnet, sier geolog Lene Kristensen.

I nedre delen/frontpartiet er det registrert bevegelse på 1,5-2,5 cm det siste døgnet. Det er registrert mange små steinsprang fra fjellpartiet av sivilforsvaret sin lyttepost.

Det har vært plussgrader gjennom hele natten, men temperaturen er lavere. Dermed har det trolig vært mindre snøsmelting og vanntilførsel til området. Temperaturen skal stige utover dagen og det er meldt regn lørdag og søndag. NVE opprettholder rødt farenivå.

Kontaktpersoner:

Vakthavende geolog:  tlf. 474 55 454 (ikke sms)

Pressetelefon:  tlf. 489 97 667 (ikke sms)

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom