Redningsselskapet

12 mennesker druknet i juli 

Del

12 personer døde i drukningsulykker i juli, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. 28 av de 51 personene som har druknet så langt i år, har omkommet i sommer.

Åtte personer druknet i forbindelse med bading i juli.
Åtte personer druknet i forbindelse med bading i juli.

– Mens det var relativt få drukninger de to første ukene i juli, har det dessverre værten rekke drukningsulykker relatert til bading i siste halvdel. Det har vært stor tilstrømming til badeplassene i det gode fellesferie-været, sier Kim Bertheussen, direktør for frivillighet og forebygging i Redningsselskapet.  

Åtte av de 12 drukningsdødsfallene i juli skjedde i forbindelse med bading. To personer omkom fra fritidsbåter, mens to personer druknet etter fall fra land.   

Ingen barn druknet i juli 

Alle de 12 som druknet i juli var voksne. Den yngste var i begynnelsen av 30-årene, mens den eldste var i slutten av 80-årene. Tre av de omkomne var kvinner, ni var menn.  

Viken hadde flest drukningsulykker forrige måned. Fire av de fem ulykkene i fylket skjedde under bading: En eldre kvinne drukneti Svelvik i Drammen, en mann i 60-årene ble funnet livløs i sjøen på Jeløya i Moss og omkom senere på sykehus, en mann i 40-årene druknet i Vannverksdammen i Drammen og en mann i 50-årene omkom i Store Sandungen i Asker. Den femte ulykken skjedde da en kano med to personer kantret på Øyungen i Ringerike. En kvinne kom seg til land, mens en mann i 50-årene ble funnet livløs i vannet.  

Innlandet hadde tre drukningsulykker i juli. En mann i 50-årene druknet under bading i Kjerksjøen i Grue, mens en mann i 80-årene ble funnet omkommet i Strandefjorden i Valdres. Det er uklart om han falt i vannet eller badet. En eldre kvinne druknet etter å ha falt i elva Bøvra i Lom.  

En kvinne i 80-årene druknet under bading ved Tromøy i Arendal i Agder, mens en mann i 30-årene under bading i Badedammen på Grorud i Oslo. En mann i slutten av 50-årene ble funnet omkommet i vannet etter en fisketur med båt i Fiskemovatn i Vinje i Vestfold og Telemark. Den siste drukningsulykken i måneden fant sted i Steinfjorden på Senja i Troms og Finnmark, der en mann i 70-årene ble funnet i sjøkanten.  

Ned 7 prosent

I perioden januar - juli har 51 personer druknet i Norge, mot 55 på samme tidspunkt i fjor. Det er en nedgang på 7 %.  

Så langt i år har 16 personer druknet fra fritidsbåt, hvorav tre fra kano. Fra yrkesfartøy har det vært to drukningsulykker. 11 personer har omkommet etter å ha falt i vannet fra land, mens 10 personer druknet i forbindelse med bading.  

Redningsselskapet har i tillegg registrert åtte drukningsulykker etter fall gjennom isen, to personer har omkommet under dykking og to personer døde etter at bilene de satt i havnet i vann eller sjø.  

44 av de 51 personene som har druknet så langt i år er menn, noe som utgjør hele 88 % av totalen. To av de omkomne var barn under 16 år.  

I 2021 har det vært nesten like mange drukningsulykker i vann og elver som i sjøen. 

Se detaljert drukningsstatistikk for juli og 2021 så langt på www.rs.no/drukning 

Månedsstatistikken er foreløpig, og kan bli endret om det fremkommer nye opplysninger om dødsårsak i de enkelte hendelsene.  

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Åtte personer druknet i forbindelse med bading i juli.
Åtte personer druknet i forbindelse med bading i juli.
Last ned bilde

Lenker

Om Redningsselskapet

Redningsselskapet
Redningsselskapet
Drammensveien 288
0283 Oslo

98706757http://www.redningsselskapet.no

Redningsselskapet er en frivillig, humanitær organisasjon. Vår visjon er «Ingen skal drukne». 

Våre 1 500 redningsmenn og -kvinner bemanner 52 redningsskøyter langs hele kysten og på de to største innsjøene. Vi er som regel de første på stedet når uhellet er ute. 

Følg pressemeldinger fra Redningsselskapet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom