12 fjellrevvalper er satt ut i Troms
– Nå håper vi at mange av fjellrevvalpene møter en make og etter hvert får mange nye fjellrevvalper, slik at bestanden vokser i Nord-Norge, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.
Det var feltpersonell fra Statens naturoppsyn (SNO) og Norsk institutt for naturforskning som i går satt ut fjellrevvalper i området. Fjellreven er kritisk truet i Norge, og spesielt i nord er de fleste bestandene kritisk små.
Målet er å få større bestander og utveksling mellom fjellrevområdene også i nord. Området fjellrevene er satt ut i har flere eksisterende fjellrevhi, og det finnes små gjenværende bestander i flere av fjellområdene rundt.
Les mer om bakgrunnen for utsetting av fjellrevvalpene.
Får fôr fra automater
For at fjellrevene skal lykkes med å få fram nye kull i området, må de ha god tilgang på mat. Fjellreven er en smågnager-spesialist, så mattilgangen varierer stort mellom topp- og bunnår for smågnagere, og noen ganger uteblir toppårene. For å gi revene litt ekstra hjelp på veien, er det satt ut fôrautomater flere steder i området. Fôrautomatene er laget slik at større dyr, som rødrev eller jerv, ikke har tilgang til fôret. Automatene følges opp av Statskog fjelltjenesten omtrent en gang i måneden, og fylles på etter behov.
Fjellreven er sårbar for forstyrrelser fra mennesker. Du skal ikke oppsøke fjellrevhi, heller ikke hi som er ubebodd. Om du tilfeldigvis møter en fjellrev må du ikke forsøke å nærme deg den, eller lokke den til deg med mat eller annet. La reven være i fred, og nyt synet.
Nøkkelord
Kontakter
PressekontaktPressetelefonen svarer på henvendelser fra pressen mellom klokka 8 og 16 på hverdager.
Vi ringer vi deg raskt tilbake dersom vi ikke får tatt telefonen. Pressetelefonen kan ikke ta imot SMS eller talebeskjeder.
Bilder

Om Miljødirektoratet
Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø
Våre hovedoppgaver er å redusere utslipp av klimagasser, forvalte norsk natur og hindre forurensning. Vi er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet. Vi har i underkant av 700 ansatte ved våre to kontorer i Trondheim og Oslo, og ved Statens naturoppsyn (SNO) sine lokalkontor.
Følg pressemeldinger fra Miljødirektoratet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljødirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Miljødirektoratet
Følg pukkellaks-fangsten fra dag til dag1.7.2025 14:57:26 CEST | Pressemelding
I sommer ventes storinvasjon av pukkellaks til norske elver. Du kan følge fangsten av den uønskede fremmedarten på Miljødirektoratets nettside.
Følg pukkellaks-fangsten frå dag til dag1.7.2025 14:57:26 CEST | Pressemelding
I sommar er storinvasjon venta av pukkellaks til norske elvar. Du kan følgje fangsten av den uønskte framandarten på Miljødirektoratets nettside.
Forbereder bjørnefelling i Jarfjord1.7.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Miljødirektoratet besluttet i forrige uke å iverksette felling av bjørnen som angrep en person i Jarfjord 23. juni. DNA-prøver viser nå mulig kjent individ og det jobbes videre med å identifisere riktig bjørn. Se oppdatert informasjon om status i saken under.
Fortsatt økt bruk av biodrivstoff i 202427.6.2025 10:44:24 CEST | Pressemelding
Mens salget av fossilt drivstoff faller, øker omsetningen av biodrivstoff. Det har aldri blitt brukt mer biodrivstoff i transportsektoren enn i 2024.
Framleis auka bruk av biodrivstoff i 202427.6.2025 10:44:24 CEST | Pressemelding
Medan salet av fossilt drivstoff fell, aukar omsetninga av biodrivstoff. Det har aldri vorte brukt meir biodrivstoff i transportsektoren enn i 2024.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom