Avinor

11 nye ruter fra Avinors flyplasser

Del

Norwegian lanserer 11 nye ruter fra Avinors flyplasser og øker antall avganger til populære destinasjoner for sommeren 2023.

Illustrasjonsfoto Avinor/Catchlight
Illustrasjonsfoto Avinor/Catchlight

– Det er gledelig å se at Norwegian fortsetter å satse på det norske markedet, til glede for næringsliv, reiseliv og innbyggere, sier Gaute Skallerud Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

Totalt har Norwegian satt opp 13 nye ruter fra Norge, to av dem fra Haugesund lufthavn Karmøy, som driftes av Lufthavndrift AS. Med lanseringen av nye ruter fra Norge vil Norwegian samlet tilby reisende 300 ruter til 114 destinasjoner på tvers av hele rutenettverket neste sommersesong.

– Vi er glade for å lansere 13 spennende rutenyheter. Med flere ruter og hyppigere avganger er vi nå godt forberedt på en økning i etterspørselen etter Norwegian-billetter for den kommende sommersesongen. Vi ser frem til å ønske kundene velkommen om bord på vei til spennende reisemål, sier Magnus Maursund, konserndirektør for nettverk, prising og planlegging i Norwegian.

Flere avganger til de mest populære destinasjonene
Av de 13 nye rutene Norwegian lanserer er det kun ruten til Tenerife som selskapet tidligere har fløyet, og som fra før er en av vinterrutene. De nye destinasjonene går fra Oslo lufthavn Gardermoen til Sofia i Bulgaria, Bucuresti i Romania, Alanya/Gazipasa i Tyrkia, Porto i Portugal, Thessaloniki i Hellas, Bari, Milano/Bergamo og Bologna i Italia og Skopje i Nord-Makedonia. Fra Bergen blir det også en splitter ny direkterute til Milano/Bergamo i Italia.
7. oktober kunngjorde selskapet to nye direkteruter fra Haugesund som går til Malaga og Alicante.  

Norwegian øker samtidig kraftig i antall avganger til de mest populære destinasjonene i Europa.
Fra Oslo til Alicante og Malaga tilbyr selskapet i fortsettelsen opptil tre daglige avganger i den mest hektiske sommerperioden. Til Billund, som er populært for besøk til Legoland og de nærliggende barnevennlige feriestedene i Danmark, blir det også flere avganger. I tillegg blir det flere avganger til Madrid, Barcelona og Manchester.

Fra Bergen øker selskapet kapasiteten til Paris og Malaga, fra Stavanger til Alicante og Barcelona samt fra Trondheim til Malaga.

Nye ruter:

Fra Oslo lufthavn Gardermoen

 • Tenerife, to ukentlige avganger fra 28 mars, fra vinterrute til helårsrute*.
 • Sofia, to ukentlige avganger fra 24. juni, helårsrute.
 • Milano/Bergamo, to ukentlige avganger fra 22. juni, helårsrute.
 • Bucuresti, to ukentlige avganger fra 23. juni, helårsrute.
 • Alanya/Gazipasa, tre avganger i uken i fellesferien, ellers to ukentlige avganger fra 6. mai, sommerprogrammet*.
 • Porto, to ukentlige avganger fra 23. juni, sommerprogrammet.
 • Bologna, to ukentlige avganger, fra 22. juni, sommerprogrammet.
 • Thessaloníki, to ukentlige avganger fra 24. juni, kun høysesong*.
 • Bari, to ukentlige avganger fra 22. juni, kun høysesong.
 • Skopje, to ukentlige avganger fra 23. juni, kun høysesong.

Fra Bergen lufthavn Flesland

 • Milano/Bergamo, to ukentlige avganger fra 30. april, inngår i sommerprogrammet.

Fra Haugesund lufthavn Karmøy. Disse rutene ble lansert 7. oktober.

 • Malaga, to ukentlige avganger fra 3. april, sommerprogrammet.
 • Alicante, to ukentlige avganger fra 1 april, helårsrute.


Nye ruter og økt frekvens kommer også nordiske naboer til gode. Selskapet lanserte i dag også 10 nye ruter fra Danmark. Totalt øker Norwegian med over 1,5 millioner seter for sommersesongen på tvers av markeder.

*Norwegians sommerprogram går fra slutten av april til slutten av oktober. I sommerens høysesong øker antall ruter. Når sommersesongen avsluttes, starter vinterprogrammet som går fra slutten av oktober til slutten av april.

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Illustrasjonsfoto Avinor/Catchlight
Illustrasjonsfoto Avinor/Catchlight
Last ned bilde
Illustrasjonsfoto Avinor/Catchlight
Illustrasjonsfoto Avinor/Catchlight
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom