Randstad

Arbeidslivet: Nordmenn vil møtes ansikt-til-ansikt

Del
Norske arbeidstagere foretrekker møter ansikt-til-ansikt fremfor online. Kun tre av 10 nordmenn føler seg mindre koblet til mennesker på grunn av teknologi.
Camilla Grana, Randstad
Camilla Grana, Randstad

I verdens mest omfattende arbeidsmarkedsundersøkelse, Randstad Workmonitor, svarer tre av ti nordmenn at teknologien har resultert i mindre personlig interaksjon med kolleger på jobben. Like mange gir uttrykk for at teknologiens stadig sterkere nærvær gjør dem mindre knyttet til ”den virkelige verden der ute”.

- Svarprosenten for Norge er svært lav, sammenlignet med de 33 øvrige landene som deltar i undersøkelsen, der snittet på de som opplever mindre personlig kontakt ligger på rundt 50 prosent, forteller Camilla Grana, administrerende direktør i Randstad Norge.

Undersøkelsen ble gjennomført i mars, blant mer enn 26.000 arbeidstagere i 34 land. Hele 86 prosent av de norske arbeidstagerne som deltok i undersøkelsen mener møter ansikt-til-ansikt gir den beste formen for samarbeid på arbeidsplassen. Samtidig svarer bare tre av ti nordmenn at de har mindre personlig kontakt med kolleger som følge av bruk av teknologi.

-Tallene viser at norske arbeidstagere faktisk er de aller flinkeste i klassen til å balansere bruk av teknologi med personlig kontakt med kolleger. Vi er et sosialt om kommuniserende folkeferd. Det personlige møtet er viktig for mange for å skape gode relasjoner, og det er åpenbart at behovet for å møtes øker ettersom vi kommuniserer mer og mer digitalt, sier Camilla Grana.

På globalt nivå svarer 53 prosent at teknologiens nærvær gjør dem mindre knyttet til mennesker ”i den virkelige verden”, mens 46 prosent forteller om mindre personlig omgang med kolleger. Hele 89 prosent foretrekker fortsatt å møtes ansikt-til-ansikt.

-Samtidig er det viktig å ikke glemme at online-prosjektet og kommunikasjon på chat, videokonferanse og Lync-samtaler for stadig flere er en del av den fleksible arbeidshverdagen – enten man jobber i ulike land, tidssoner eller har en arbeidsform som gjør det mulig å jobbe hjemmefra eller om kvelden. Mange opplever også at de presterer dårligere ansikt-til-ansikt enn i en online-prosess, sier Camilla Grana.

Noen funn fra undersøkelsen:

89 prosent (globalt snitt) mener at møter ansikt-til-ansikt er den beste måten å samarbeide på

 

Fem på topp:

Italia               94%

Hellas              92%

Mexico            92%

Slovakia          92%

Luxembourg  92%

Danmark        91%

Sverige            90%

 

Fem på bunnen:

Norge              86%

Nederland      86%

New Zealand  85%

Brasil              85%

Japan              80%

47 prosent (globalt snitt) bekrefter at teknologiens nærvær gjør dem mindre knyttet til kollegene

 

Fem på topp:

India               71%

Hong Kong     65%

Singapore       63%

Tyrkia             63%

Slovakia          60%

Sverige            42%

 

Fem på bunnen:

Nederland      36%

Østerrike        35%

Danmark        34%

New Zealand  34%

Norge              32%

Om undersøkelsen:

Randstad Workmonitor ble lansert i 2003, og dekker nå 34 land verden rundt – i Europa, Asia, Australia og USA/Canada og Sør-Amerika.

Randstad Workmonitor utgis fire ganger i året, noe som gjør både lokale og globale trender innen mobilitet jevnlig synlig over tid. Indexen sporer ansatt tillit og fanger forventninger rundt sannsynligheten for å endre arbeidsgivere innenfor en seks måneders tidsramme, gir en helhetlig forståelse av jobben markedet følelser og ansattes trender. I tillegg til å måle mobilitet, er også medarbeidertilfredshet og personlig motivasjon, samt et roterende sett av temaspørsmål en del av undersøkelsen.

Den kvantitative studien er utført via en elektronisk spørreundersøkelse blant en befolkning i alderen 18-65, som arbeider minst 24 timer i uken i en betalt jobb (ikke selvstendig næringsdrivende). Den minimale størrelsen på utvalget er 500 intervjuer per land, men så mange som 800 respondenter kan være spurt i flere land. Rundt 25000 respondenter deltar i hver kvartalsundersøkelse.

 Om Randstad:

Randstad er en av verdens største aktører innen fleksibel arbeidskraft, med tjenester innenfor rekruttering, bemanning og HR-tjenester. Randstad har mer enn 29000 ansatte i 39 land, og omsatte i 2015 for  19,2 milliarder euro.  Selskapet ble grunnlagt i 1960, og er børsnotert i Nederland og USA, med hovedkontor i Diemen, Nederland. I Norge har selskapet kontorer i Oslo og Stavanger (www.randstad.com / www.randstad.no)

Bilder

Camilla Grana, Randstad
Camilla Grana, Randstad
Last ned bilde

Om Randstad

Randstad
Randstad
Kristian Augusts gate 15
0164 Oslo

400 21 400http://www.randstad.no

Om Randstad

Randstad er den globale markedslederen innen HR-service. Vi hjelper mennesker og virksomheter med å realisere sitt fulle potensial. Dette gjør vi ved å kombinere kraften i dagens teknologi med vår brennende interesse for mennesker. Dette kaller vi Human Forward. I 2020 hjalp vi mer enn to millioner kandidater med å finne en meningsfylt jobb hos en av våre 236 000 kunder. I tillegg ga vi opplæring til mer enn 350 000 mennesker. Randstad har en tilstedeværelse i 38 land over hele verden, og har en topp-tre markedsposisjon i halvparten av disse. I 2020 hadde Randstad i gjennomsnitt 34 680 egne ansatte og en omsetning på 20,7 mrd Euro. Randstad ble etablert i 1960 og har hovedkontor i Diemen i Nederland. Randstad N.V. er notert på NYSE Euronext. For mer informasjon, se www.randstad.com og www.randstad.no

I Norge har Randstad kontorer over hele landet, og tilbyr tjenester innen rekruttering, bemanning og HR-løsninger. Les mer på randstad.no.

Følg pressemeldinger fra Randstad

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Randstad på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Randstad

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom