Fremtind

1000 forsikringsspørsmål om korona hver dag

Del

Folk er usikre på hvordan de skal forholde seg til korona og reising. Daglig ringer nær 1000 kunder til Fremtind om alt fra avbestillinger til servicetilbud. Selskapet har tatt chatbot og eget tastevalg til hjelp.

Daglig ringer nær 1000 kunder til Fremtind om alt fra avbestillinger til servicetilbud
Daglig ringer nær 1000 kunder til Fremtind om alt fra avbestillinger til servicetilbud

- Kundene tar i første omgang kontakt med oss på grunn av frykt for smitte. Dette kan være knyttet til reiser som er langt frem i tid og de ringer oss for å få gode råd, forteller Therese Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

I hovedsak handler spørsmålene om hvorvidt de skal reise eller ikke, og om hva de får dekket via reiseforsikringen om noe skulle skje.

- Det er i hovedsak kansellering og avbestilling kundene spør om eller melder fra om, sier Nielsen.

Til nå har Fremtind registrert nær 330 avbestillinger av reise, til en estimert erstatning på cirka 1,4 millioner kroner.

Spør om butikker er åpne

Det er ikke bare smittefrykt og reisebekymringer kundene ringer for.

- Det er også folk som lurer på om servicetilbudene på reisedestinasjonen deres er åpne, som restauranter, butikker og liknende, forteller Nielsen.

- Dessverre er det ikke alt vi kan svare på om servicetilbud, men resten hjelper vi gledelig til med.

Teknologien får ned ventetiden

- Med tusenvis av telefoner betyr det at en del kunder kan oppleve lang ventetid, og at det går en stund før vi får ringt dem opp igjen, forteller Nielsen.

Fremtind har tilrettelagt for at kundene raskt og enkelt skal få de svarene de trenger. I tillegg til eget tastevalg og oppdaterte nettsider hos både SpareBank 1 og DNB, har chatboten til Fremtind lært seg en del om koronaviruset i det siste.

- Det er mange kunder som har spurt chatboten vår om koronavirus og vi har laget egne svar til kunder som bruker denne funksjonen, sier Nielsen.

Chatboten blir oppdatert etter hvert som nye spørsmål kommer, slik at den kan svare på stadig mer. - Pågangen til chatboten har i løpet av uken økt med om lag 50 prosent,, og det som går igjen er «korona» og «avbestille reise». Vi ser at det stort sett er avbestilling av fremtidige reiser chatboten hjelper kundene våre med, sier Nielsen

Omfanget vil øke

Fremtind regner med at de får mer å gjøre i tiden som kommer.

- Vi anslår at antall innmeldte saker kommer til å øke. Vi har nå utvidet reiseforsikringen til å dekke enda flere områder, blant annet Sør-Korea, forteller skadeforebyggeren.

- Vi anbefaler alle å følge rådene til Folkehelseinstituttet og bruke sunn fornuft når det kommer til planlegging av fremtidige reiser. Er du engstelig, så bør du vente med å bestille, avslutter Nielsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Daglig ringer nær 1000 kunder til Fremtind om alt fra avbestillinger til servicetilbud
Daglig ringer nær 1000 kunder til Fremtind om alt fra avbestillinger til servicetilbud
Last ned bilde
Therese Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.
Therese Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind
Fremtind
Postboks 778 Sentrum
0106 Oslo

http://www.fremtind.no

Fremtind – et nytt forsikringsselskap med lang erfaring
Fremtind Forsikring er eiet av SpareBank 1 og DNB. Selskapet er et resultat av fusjon mellom forsikringsselskapene til SpareBank 1 og DNB, som trådte i kraft 1. januar 2019.

Fremtind er landets tredje største forsikringsselskap, og det største med distribusjon gjennom bank. Fremtind vil tilby alle skade- og personforsikringer for privatpersoner og bedrifter.

Med solid erfaring og kunnskap om forsikring utvikler Fremtind nye produkter og tjenester som betyr noe i folks liv. Vi var de første til å utnytte teknologi for å gjøre bilforsikringen smart. Vi var også de første som gjorde helsevurdering selvbetjent og enkel. Slik vil vi fortsette å bruke digital innovasjon og fornyelse for å gjøre hverdagen enklere og tryggere for folk og bedrifter flest.

Følg saker fra Fremtind

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom