Trygg Trafikk

10 personer omkom i trafikken i juli

Del

Totalt har 72 personer mistet livet i trafikken så langt i år, mot 40 i samme periode i fjor. Sommerens to første måneder har dermed krevd 27 menneskeliv.

Foto: Clolourbox
Foto: Clolourbox

- Dessverre så fortsetter årets dystre ulykkesstatistikk å prege denne sommeren. I juli har vi mistet ti menn i trafikken og vi har en stor jobb å gjøre for å forhindre alvorlige ulykker framover. I fjor omkom det 80 personer totalt i trafikken, og det er grunn til bekymring når vi allerede i juli nærmer oss fjorårets antall drepte totalt, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk, Christoffer Solstad Steen.

Flest eneulykker i juli

Totalt har 30 personer mistet livet i eneulykker og er dermed den ulykkestypen som dominerer statistikken i år.

- Nå vet vi ikke årsaken bak årets dødsulykker, men fra tidligere vet vi at mange eneulykker preges av høyere fart enn det forholdene tillater. Manglende bruk av sikkerhetsutstyr er også en gjenganger i denne typen ulykker. Vi må gjenta at riktig bruk av sikkerhetsbelte og hjelm kan redde liv. Hver oppmerksom og ikke la mobiltelefoner eller andre ting forstyrre deg mens du kjører. Vi anbefaler at du setter mobilen i bilmodus før du kjører, sier Steen.

Tredobling av drepte motorsyklister

Så langt har 17 motorsyklister mistet livet i trafikken. 12 av 17 omkomne døde i en eneulykke. Ikke siden 2009 har det omkommet flere på MC i Norge i samme tidsperiode. Den gang omkom det 18 motorsyklister. I fjor hadde fem motorsyklister mistet livet i samme periode.

- Vi registrer at det er mer enn tre ganger så mange som har mistet livet på MC i år sammenlignet med fjoråret. Det er en dramatisk økning. Motorsykkelen er et krevende kjøretøy som krever full oppmerksomhet og tilstedeværelse hele veien. Det er viktig at førere sørger for oppfriskning og trening for å opprettholde kjørekompetansen på kjøretøyet, sier Steen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Clolourbox
Foto: Clolourbox
Last ned bilde

Dokumenter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom