Plan International Norge

10 000 har lastet ned gratis julekalender

Del
Til nå har 10 000 personer lastet ned Plan International Norge sin omvendte, gratis julekalender. Aldri før har så mange lastet ned adventskalenderen fra oss siden oppstarten for tre år siden.

– Vi har aldri før opplevd så stor interesse for vår omvendte julekalender før, så dette er veldig hyggelig. Det er nok flere årsaker til hvorfor dette er så populært i år. Den er en motvekt til forbrukersamfunnet, og vi vet at flere familier må prioritere hardere denne jula. I tillegg oppfordrer adventskalenderen vår barn i Norge til å gjøre fine handlinger som å gi klemmer til sine nærmeste. Og den er gratis. Dette bidrar til at den er populær, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

Ekstra interesse for denne i år

Kalenderen brukes av alt fra enkeltpersoner, barnefamilier og organisasjoner til skoleklasser. Det har vært mye positiv respons i sosiale medier de siste dagene. At organisasjoner som jobber spesifikt med fattigdomsbekjempelse har tipset sine følgere i sosiale medier om denne, er ekstra gledelig, som Blå Kors.  

– Det setter vi stor pris på. Det er også i tråd med intensjonen om at denne skal være nyttig og gøyal for alle, sier Partapuoli.

Den omvendte julekalenderen deles hovedsakelig på Facebook, Instagram og SnapChat. Vi har også samarbeidet med noen podcaster som er populære for dem som har yngre barn.

– Viktig å bry seg

En av brukerne er Tinde på ni år:

– Det er viktig å bry seg, for da tenker man på andre, ikke bare seg selv, sier Tinde, som er en av brukerne av adventskalenderen.

De fleste lukene er aktivitetsbasert med mål om å spre glede for andre, som å dele ut klemmer eller glede noen andre med å pynte til jul. Ett eksempel på en luke er: "I kveld blir det “kino” med popcorn i stua og alle bamsene er invitert".    

Til redaksjonene: 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Plan International Norge

Plan International Norge
Plan International Norge
Tullins gate 4C
0166 Oslo

56 09 99 09http://www.plan-norge.no

Plan International er en global bistandsorganisasjon som jobber for at alle barn skal ha like muligheter. Men der barn ikke har det bra, har jenter det verst. Derfor setter Plan jenter først. Vi jobber i mer enn 50 land og driver prosjekter i 55.000 lokalsamfunn verden over. Vi jobber særlig med barns beskyttelse mot vold og overgrep, forhindre barneekteskap, få unge ut i arbeid, og for tenåringsjenter i kriser.

Følg pressemeldinger fra Plan International Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Plan International Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Plan International Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom