Virke

1 av 4 på vinterferie

Del

Nesten en av fire nordmenn planlegger å ta vinterferie i år. – Tid med familie og venner er formålet med vinterferien for de aller fleste, uansett reisemål, sier Astrid Bergmål, leder Virke Reiseliv.

Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål
Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål

Totalt er det 24 prosent av oss som skal ta vinterferie. Av disse reiser 41 prosent til utlandet, mens 33 prosent velger å tilbringe ferien på hytte i Norge. 

Ferie i utlandet er aller mest populært blant Oslo-folk og blant de over 60 år. De over 60 år skiller seg ut fra resten av befolkningen ved at hele 52 prosent velger å dra til utlandet på vinterferie.

-  Vi ser at mange bruker pakkereisearrangørene for å få sol og varme i vinterferien. Spania er utenlandsfavoritten, og det landet flest reiser til nå i vinterkulden, sier Bergmål.

Nesten halvparten av alle som skal til utlandet velger Spania, som øker fra 45 prosent i 2018 til 48 prosent i 2019. Ser vi på de som skal til privat hytte i Norge, er folk fra Østlandet og Sørlandet best representert. Åtte prosent planlegger å dra på hotell eller å leie hytte.

20 prosent av de som oppgir å ta vinterferie, sier de skal tilbringe den hjemme.

- Mange velger å være turist i egen by og tar i bruk kultur- og opplevelsestilbudene som finnes, sier Bergmål.

Uansett feriedestinasjon, er det samvær med familie og venner som er absolutt viktigste formål for vinterferien. Å utøve aktiviteter og dyrke egne interesser skårer også høyt på formål med denne ferien.

Befolkningsundersøkelsen om nordmenns ferievaner og ferieplaner gjennomføres for Virke av Opinion/Norstat.

Nøkkelord

Kontakter

Astrid Bergmål, leder av Virke Reiseliv, telefon 460 58 957, epost: astrid.bergmal@virke.no
Hanne Valdø, kommunikasjonsrådgiver Virke, telefon 970 16 757, epost: hv@virke.no

Bilder

Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål
Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål
Last ned bilde
Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål
Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på dem som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom