Frende Forsikring

1 av 4 Oslo-boere skal til utlandet i sommer

Del

27 prosent i hovedstaden sier de reiser til utlandet i sommer. - Det smarteste nå er å vente med å bestille til reisemålet skifter farge. Da kan du få dekning ved avbestilling om landet blir rødt igjen, sier forsikringsselskap.

Mange er ivrige på å reise ut av landet nå. Oslo-boere er mest giret i sommer.
Mange er ivrige på å reise ut av landet nå. Oslo-boere er mest giret i sommer.

- 15 prosent av de spurte i Oslo sier at de reiser ut av Norge uansett. Seks prosent reiser når landet de vil til skifter farge. Mens ytterligere seks prosent sier at de skal reise i sommer, men først etter å ha sett de nye reiserådene, sier skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen. 

Tallene kommer fram i en dagsfersk undersøkelse Norstat har gjort for Frende Forsikring. 

De eldste er ivrigst 
- Vi forstår at folk er utålmodige nå, og mange er også fullvaksinerte. Men situasjonen i utlandet er mer ustabil enn her hjemme. Selv om reiseforsikringen gjelder som normalt i Europa nå håper vi at reiserådene følges. Jeg hadde ikke bestilt utenlandstur før jeg vet hva som skjer med reisemålet mitt 5. juli, sier Lassen. 

Fram til den datoen har UD frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. 

Frendeundersøkelsen viser at nordmenn over 50 er mest klar for å komme seg ut. 20 prosent av alle de spurte over 50 år skal til utlandet i sommer. 

Mange spør om reiseforsikring 
At mange har stor reiselyst og begynner å bli vaksinerte er noe forsikringsselskapet merker godt. 

- Vi opplever stor pågang fra kunder som vil ut å reise nå. Mange spør om dekningene og lurer på hvor de kan reise. Vi ser også at salget av nye reiseforsikringer øker fra samme tid i fjor, sier skadesjefen i Frende

Varierende reiselyst  
Totalt for hele landet sier 15 prosent at de tenker seg ut av landet i sommer. Slik fordeler tallene seg i de ulike landsdelene: 

  • Oslo: 27 prosent  
  • Vestlandet: 17 prosent  
  • Midt-Norge: 16 prosent  
  • Østlandet: 15 prosent  
  • Søtlandet inkludert Telemark og Vestfold: 10 prosent 
  • Nord-Norge: 6 prosent  

De fleste velger norgesferie 
- Undersøkelsen viser likevel at de aller fleste blir hjemme i sommer. Mange venter på vaksinering og jeg tenker også at mange fikk mersmak på sommer i Norge i fjor, sier Lassen. 

Med usikkerheten som fortsatt henger over oss rundt vaksinepass, dyre tester og attester om du ikke er fullvaksinert, og muligheten for plutselige endringer med karantene og øktesmittetall, forstår jeg at mange tar en ny sommer hjemme, sier reiseskadesjef Petter Lassen i Frende. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mange er ivrige på å reise ut av landet nå. Oslo-boere er mest giret i sommer.
Mange er ivrige på å reise ut av landet nå. Oslo-boere er mest giret i sommer.
Last ned bilde

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring
Frende Forsikring
Jonsvollsgaten 2
5011 Bergen

55 15 36 00https://www.frende.no

Frende Forsikring har Norges mest fornøyde forsikringskunder og det beste skadeoppgjøret (EPSI 2020). Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine! 

Helnorske Frende eies av solide sparebanker og brannkasser og har rådgivere landet rundt. Vi har over 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og rundt 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.

Følg pressemeldinger fra Frende Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frende Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frende Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom