LO

– Fantastisk nyhet for folk og næringsliv i distriktene

Del
– Regjeringens styrking av flyrutetilbudet i distriktene er en fantastisk god nyhet for folk og næringsliv langs kysten og nord i landet, sier første nestleder i LO Sissel M. Skoghaug.

Onsdag 15. mars kom nyheten om at regjeringen styrker rutetilbudet og reduserer billettprisene i de kommende FOT-utlysingene med avtaleoppstart i 2024. En FOT-rute er en avtale der staten betaler et vederlag for at flyoperatører skal tilby flyvninger på ruter som ellers ville gått i minus.

Prisene blir halvert fra 1. april 2024 for rutene betjent med fly i Sør-Norge og Nord-Norge og for helikopterruta Værøy–Bodø fra 1. august 2024. Det blir også opprettet nye ruter, både i Nord-Norge og på Vestlandet.

– Dette er viktig for mange folk i distriktene. Særlig i områder av landet der flyrutene er en del av kollektivtilbudet, slik som i Finnmark. Det høye prisnivået har ufortjent truffet de som er helt avhengig av flytransport for å komme seg rundt i regionen, og til steder som kommunesentre og hovedstaden. Dette har LO lenge jobbet for og ble lovet i Hurdalsplattformen. Det er derfor gledelig at også denne lovnadene fra vår regjering nå blir fulgt opp.

– Det har kommet så mye bra fra samferdselsdepartementet at vi nå også stoler på at de vil legge til rette for rettferdig konkurranse og gode og trygge arbeidsplasser, som blant annet Troms og Finnmark er helt avhengig av, når FOT-rutene skal ut på anbud.

Kontaktperson: Avdelingsnestleder Ragnhild Aasen Jacobsen, mobil: 93029650

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg pressemeldinger fra LO

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom