Miljøstiftelsen Bellona

– En dårlig ide å elektrifisere Melkøya

Del
–Equinor bør heller satse på CCS (karbonfangst og -lagring) på Melkøya. Det er langt bedre å rense Melkøya enn å trekke kabel gjennom et reinbeite-område. Både flytende og landbasert gasskraftverk med CCS bør utredes snarest. Hvis det ikke gjøres, og reinbeitedistriktene velger å gå til rettssak, kan det bli problematisk for regjeringen, sier Bellona-stifter Frederic Hauge.
Bellona-stifter Frederic Hauge.
Bellona-stifter Frederic Hauge.

I dag ble det kjent at Equinor har bestemt seg for å rive gasskraftverket på Melkøya og drive fabrikken med elektrisitet over nettet. Bellona mener at kraft fra nettet er en dårlig ide, og lanserer flytende gasskraftverk med CCS (karbonfangst-og lagring) som den beste løsningen.

Da Melkøya ble vedtatt ble det lagt inn i konsesjonen at det skulle legges til rette for karbonfagst og -lagring, et vedtak Bellona kjempet for.

Bellona krever at Equinor offentliggjør hvilke vurderinger selskapet har gjort om CCS som alternativ til kraft fra land.

–Dersom Melkøya elektrifiseres med kraft fra land vil det legge beslag på store deler av kraften og dermed hindre nye grønne industrietableringer i fylket. Dette er en kjip julegave til distriktet, mener Hauge.

Les Bellonas notat om flytende grasskraftverk som alternativ til elektrifisering her.

Nøkkelord

Bilder

Bellona-stifter Frederic Hauge.
Bellona-stifter Frederic Hauge.
Last ned bilde

Om Miljøstiftelsen Bellona

Miljøstiftelsen Bellona
Miljøstiftelsen Bellona
Rådhusgata 28
0151 Oslo

23 23 46 00https://bellona.no

Miljøstiftelsen Bellona er en uavhengig, ideell stiftelse som arbeider med å løse verdens klima- og miljøproblemer. Bellonas tilnærming er teknologioptimistisk og basert på systemtenkning, med mål om å utvikle og fremme løsninger for politikere, offentlig forvaltning og næringsliv. Stiftelsen ble grunnlagt i 1986 og har i dag ca. 60 medarbeidere – deriblant ingeniører, statsvitere, økonomer, biologer, jurister og journalister – fordelt på våre kontorer i Oslo, Brussel, Vilnius og Berlin.

Følg pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljøstiftelsen Bellona på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom