Fri Flyt

– Den største High Campen Sunnmøre har sett!

Del

Dette lover festivalsjef Lisa Kvålshaugen Bjærum få dager før billettene slippes. Det er duket for toppturfestival på Sunnmøre for femte året på rad.

Skikjøring fra Dalegubben. Foto: Håvard Myklebust
Skikjøring fra Dalegubben. Foto: Håvard Myklebust

Festivalen har blitt en viktig arena for skifolk som vil dra på toppturer på ski på Sunnmøre. I fjor ble High Camp Sunnmøre utsolgt i løpet av 6 timer, og mange har fått øynene opp for Sæbø og Hjørundfjorden som skidestinasjon. I år legges det ut 400 pass. Folk kommer fra hele Norge, og festivalsjef Lisa Kvålshaugen Bjærum synes det er artig at det er så stor interesse for festivalen.

Det står en rekke spennende ting på programmet. Toppturer, foredrag og fest er i høysetet. Nå har Bjærum nettopp bekreftet at den Tromsø-baserte skiguiden, tobarnsmoren og frikjøringsikonet Merrick Mordal kommer på besøk for å holde foredrag! 

Stor interesse

– Mange av festivaldeltakerne er nye fra år til år, og det er mange som viser interesse for denne fantastiske destinasjonen mellom fjord og fjell. Noe som er fullt forståelig, for vi er på en ganske unik plass, sier Bjærum. 

Hun presiserer videre at High Camp en viktig arena for å stifte nye bekjentskaper, ha det gøy, høre på givende foredrag, men også gå på tur. Jon Håvard Strømsnes har vært quizmaster i mange år på High Camp-arrangementene. På quizen er det alltid litt ekstra feststemning og mulighet for allsang, med Strømsnes som primus motor og forsanger.

– Det er jo et legendarisk publikum, og det er ikke vanskelig å skape bra liv på kveldene med quiz. Det er jo også masse fete premier å vinne! I tillegg så er det jo ikke bare meg, det kommer livemusikk og altmulig, sier Strømsnes.

Festivalsjefen kan bekrefter at hun håper på masse liv med det lokale bandet Pineapple Express lørdag kveld, dunjakkedisco og ikke minst flere spennende foredrag. – Dere må følge med gjennom vinteren for vi oppdaterer programmet fortløpende, legger Bjærum til. 

Uteguiden er ansvarlig for alle de guidede turene, kurs og workshops på High Camp Sunnmøre. Hovedsponsor Norrøna inviterer sine kunder og samarbeidspartnere, og folk fra bransjen internasjonalt kommer til High Camp Sunnmøre for å se Norge fra sin beste side. 

I år er det en nyhet på programmet, toppturkurs over to dager. Festivalsjefen sier at folk er mer lærevillige: –  I fjor hadde vi første året med skredworkshop og det var populært. I tillegg hadde vi to skredforedrag, og tilbakemeldingene viste at det er stor interesse for dette. Samtidig er det flere som er nye på topptur, og vi har lyst til å favne om det segmentet også med toppturkurs over to dager, sier Bjærum. 

Hjørundfjorden blir satt på kartet

Hele Hjørundfjorden vises fram som en unik skidestinasjon under High Camp Sunnmøre, da i all hovedsak Øye, Trandal og Urke. Lokale hoteller, reiselivsaktører og spisesteder er med på å bidra til den gode stemningen. 

High Camp har et samarbeid med 62Nord om båtshuttling under festivalen, der 62Nord frakter skiturister til Trandal, Urke, Øye og Skår. Det mest unike er at man kan ta båt fra Ålesund til Sæbø til festivalen og tilbake til Ålesund etter festivalen. 

Billettsalget til High Camp Sunnmøre åpner mandag 16.desember på friflytbestill.no, og påmeldingen til guidede turer, kurs og workshops åpner 18.desember. 

Promovideo High Camp 19
Videokanal

Nøkkelord

Kontakter

Lisa Kvålshaugen Bjærum, festivalsjef, lisa@friflyt.no, tlf 41815942
Magnus Utkilen, sponsoransvarlig, 91705619, magnus.utkilen@friflyt.no
Anja Alme Gardli, Turtagrø Hotell, 57680800, hotel@turtagro.no

Bilder

Skikjøring fra Dalegubben. Foto: Håvard Myklebust
Skikjøring fra Dalegubben. Foto: Håvard Myklebust
Last ned bilde
Unik utsikt fra teltcampen. Foto: Håvard Myklebust
Unik utsikt fra teltcampen. Foto: Håvard Myklebust
Last ned bilde
Fest med Pineapple Express. Foto: Martin I. Dalen
Fest med Pineapple Express. Foto: Martin I. Dalen
Last ned bilde
Båttransport med 62Nord. Foto: Håvard Myklebust
Båttransport med 62Nord. Foto: Håvard Myklebust
Last ned bilde
Nasjonalromantikk! Foto: Jørgen Øyehaug
Nasjonalromantikk! Foto: Jørgen Øyehaug
Last ned bilde

Lenker

Om Fri Flyt

Fri Flyt
Fri Flyt
Postboks 4767, Nydalen
0473 Oslo

22 04 46 00http://www.friflyt.no

High Camp Sunnmøre går fra 19-22.mars og er en av to toppturfestivaler i regi av Fri Flyt denne våren. Den er ett av mange arrangementer som Fri Flyt legger opp for sine lesere.

Fri Flyt er Norges ledende blad om ski- og frikjøring startet i 1998. Fri Flyt AS gir også bladene Terrengsykkel, Landevei, Klatring, UTEmagasinet såvel som bøker og kart.

Kontakt festivalsjef Lisa Kvålshaugen Bjærum på tlf: 41815942 og epost: lisa@friflyt.no 

Følg saker fra Fri Flyt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fri Flyt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fri Flyt