Frivillighet Norge

– Bra at det fortsatt er lov å prioritere ideelle helse- og velferdsaktører

Del

Norske kommuner kan fortsatt prioritere ideelle aktører når de kjøper helse- og velferdstjenester. Det slår Stortingets næringskomite fast i innstillingen til ny lov om offentlige anskaffelser, som ble lagt fram torsdag 2. juni.

– Regjeringen har hevdet at nytt EU-direktiv ikke gir rom for å prioritere ideelle aktører når helse- og velferdstjenester kjøpes inn av det offentlige. Vi er glad for at et flertall i næringskomiteen slår fast at det er et handlingsrom i EØS-regelverket som skal utnyttes. Nå blir det opp til regjeringen å følge opp med konkrete føringer i forskriften og gode veiledere for offentlige innkjøpere, sier Frivillighet Norges generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen.

– Regjeringen la opp til å overoppfylle EUs krav og vi er glade for at Stortinget har tatt affære.  Vi kan ikke være den stille, flinke piken som vedtar strengere lover enn EU krever. Regjeringen må jobbe aktivt for at norske interesser ivaretas til det beste for våre innbyggere, understreker Stian Slotterøy Johnsen.

Kontakter

Bilder

Generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen (Foto: Birgitte Heneide / Frivillighet Norge) (Bildet kan brukes fritt mot fotokreditering)
Generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen (Foto: Birgitte Heneide / Frivillighet Norge) (Bildet kan brukes fritt mot fotokreditering)
Last ned bilde

Om Frivillighet Norge

Frivillighet Norge
Frivillighet Norge
Øvre Slotts gate 2b
0157 Oslo

21 56 76 50http://www.frivillighetnorge.no

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Vi arbeider for en helhetlig frivillighetspolitikk for å sikre vekst og utvikling i frivilligheten, som er en hjørnestein i norsk kultur og samfunnsliv. Frivilligheten er mangfoldig og politikken må derfor ha et spekter av ulike grep for å gi alle deler av frivillig sektor bedre rammevilkår.

Frivillighet Norge ble stiftet i 2005 og har i dag mer enn 300 organisasjoner som medlemmer som til sammen representerer over 50.000 lag og foreninger over hele landet. Drøyt 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.

Følg pressemeldinger fra Frivillighet Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frivillighet Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frivillighet Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom