Egmont Publishing

- Vei er en ny og fascinerende versjon av vår gamle gudelære!

Del

Vei, bok 1 er den første av to bøker i en episk fantasyfortelling inspirert av nordisk mytologi. – Her ser du våre gamle guder slik du aldri har sett dem før. Tegneserien maler fram en helt alternativ versjon av mytene vi kjenner så godt, sier tegneserieredaktør Tonje Tornes.

Vei begynner med en kvinne som driver bevisstløs i havet. Der blir hun funnet og plukket opp av en horde vikinger på leting etter Jotunheim, kjempenes rike. Den fremmede kvinnen heter nettopp Vei, og hun blir snart trukket inn i et blodig spill mellom jotner, æser og mennesker.

Sara B. Elfgren er forfatteren av Vei, og er en av forfatterne bak Sirkelen og de andre bøkene i Engelsfors-serien. Hun står også bak podserien De dödas röster. 

Karl Johnsson er en av tegnerne bak Fortellinger fra Engelsfors. Han debuterte i 2010 med tegneserieromanen Mara från Ulthar og jobber også som illustratør.

En sjanger som vokser
– Nordisk fantasy er veldig populært for tiden, både blant tv-serier, romaner og nå også i tegneseriene. Nordlys av Malin Falch har allerede blitt svært populær blant barna, og nå tror vi at svenske Vei blir det samme hos eldre lesere, sier redaktør Tonje Tornes. 

Vei er oversatt av fantasyforfatter Mari Moen Holsve til norsk. Og tegneserien er allerede solgt til seks land.

Forfatterne bak Vei gjester Oslo mandag 18 mars og tirsdag 19 mars, og det er mulig å få et intervju med dem i dette tidsrommet. 

I sverige har bind 1 høstet gode kritikker. Blant annet disse: 

«Man blir umiddelbart trukket inn i historien og bildene, som er fargerike og detaljerte. Dette er en page turner som slutter alt for fort.»
- Wermlands Nya Tidning

«Jeg er helt satt ut av hvor vakker Karl Johnssons illustrasjoner er.» 
– Gefle Dagblad 

«Vei setter en ny standard for svenske tegneserier.» 
– Oskarshamns-Tidningen 

«Dette er en kombinasjon av norsk mytologi, mangesidige karakter, en kompleks og skikkelig verdensbygging og tekst og bilder i perfekt harmoni. Til sammen blir det en  lående helhet.»
– Prokrastinatorn.se - blogg 

«Dette er uten tvil en av de mest visuelt tiltalende tegneseriene jeg noensinne har lest. (...) Jeg må ta en pause ved hver rute og nyte detaljene. Samtidig er jeg så tvunget av historien som jeg må lese videre.» 
– Spelameddavid.nu

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Egmont Publishing

Egmont Publishing
Egmont Publishing
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Egmont Publishing er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Egmont Publishing er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg saker fra Egmont Publishing

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Egmont Publishing på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Egmont Publishing

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom