Industri Energi

- Uklokt og viser at vi trenger regler for utbyttestopp

Del

Forbundsleder i Industri Energi Frode Alfheim reagerer sterkt på at oljeselskapet Lundin øker utbyttet med 80% til ca 4,4 mrd. - Utrolig uklokt og viser at vi trenger regler for utbyttestopp, sier Alfheim.

Forbundsleder Frode Alfheim. Foto Helgesen
Forbundsleder Frode Alfheim. Foto Helgesen

Det er Dagens Næringsliv som skriver at Lundin øker utbyttet med 80% til ca 4,4 mrd. 

- Dette er på ingen måte hva vi ba om i arbeidet med oljepakka. Da oljeprisen falt og koronaen smalt, sto vi i fare for at tusenvis av arbeidsplasser skulle forsvinne. Da gjorde vi som vi pleier i Norge. Vi brukte den norske modellen, der arbeidsgivere, arbeidstakere og myndigheter jobber sammen for å finne løsninger for å sikre folk jobb. Vi jobba ikke for at eierne skulle bevilge seg sjøl svære utbytter, sier Alfheim

Alfheim påpeker at oljepakken skulle brukes for å hjelpe arbeidsfolk og sikre jobber, ikke milliardutbytter til eierne.

- Disse pengene burde Lundin heller brukt til å sikre fortgang i utbyggingen av Alta Gotha-feltet, sier Alfheim

- Jeg var sjøl en av de som jobba hardt for at pakken måtte på plass, vi måtte sikre arbeidsplassene. Forhandlingene var tøffe og mange hadde motvilje mot å gi hjelp til oljebransjen, men vi i fagbevegelsen sto på sammen med arbeidsgiverne. Når et stort selskap som Lundin forvalter denne felles innsatsen så dårlig at de bevilger seg selv utbytter i milliardklassen, forteller det oss igjen at når fellesskapet stiller opp med støtteordninger må man samtidig legge inn krav som utbyttestopp.

Nøkkelord

Kontakter

Frode AlfheimForbundslederIndustri Energi

Tel:90968615

Bilder

Forbundsleder Frode Alfheim. Foto Helgesen
Forbundsleder Frode Alfheim. Foto Helgesen
Last ned bilde

Om Industri Energi

Industri Energi
Industri Energi
Torggata 15
0181 Oslo

22 03 22 00https://www.industrienergi.no

Industri Energi er Norges største og mest slagkraftige forbund for ansatte med tilknytting til olje-, gass- og landindustri. Bransjer som står for 80 prosent av den norske eksportverdien. Forbundet har over 56.000 medlemmer og er det fjerde største forbundet i LO.

Følg saker fra Industri Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Industri Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Industri Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom