Delta

- Støre, vi er klare for samarbeid

Del

Delta gratulerer de rødgrønne med klart flertall i Stortingsvalget, og ser fram til et konstruktivt samarbeid med Støre-regjeringen de neste årene.

- Ansatte i offentlige og private virksomheter er Norges viktigste ressurs. Uten dem stopper Norge. Våre viktigste krav til den kommende regjeringen er at flere må få mulighet til å jobbe heltid, at det må satses på kompetanse og at man styrker det det organiserte arbeidslivesier Deltas forbundsleder Lizzie Ruud Thorkildsen.  

Delta er Norges største partipolitisk uavhengige breddeorganisasjon i arbeidslivet. Vi ønsker å ha et godt samarbeid både med den nye regjeringen som Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre nå skal sette sammen, og med det nye Stortinget.  

- Norsk arbeidsliv står midt i store omstillinger og utfordringer. De løser vi best sammen, sier Deltas forbundsleder. 

- Ansatte må verdsettes

- De ansatte er avgjørende for å sikre gode tjenester og vårt budskap har gjennom hele valgkampen vært at ansatte må verdsettes og satses  på, understreker hun. 

Delta har stilt seks sentrale spørsmål på vegne av våre medlemmer til partiene under valgkampen. Alle partier har lovet å satse mer på kompetanse både for de som skal ta sin første utdanning og for de som allerede er i arbeidslivet. Flere læreplasser er nødvendig og vi har poengtert at det er stort behov for flere ansatte i helse- og omsorgstjenestene, samt nødvendig med en kraftigere satsing på flere heltidsstillinger. 

 - Digitaliseringen og det grønne skiftet er to store omstillinger vi står midt oppe i. Samtidig må vi sikre at flere kommer inn i arbeidslivet og at ingen faller ut. Dette er oppgaver vi må løse i fellesskap. Den norske modellen med et tett partssamarbeid er avgjørende for at vi skal lykkes med endringene, påpeker Thorkildsen. 

Løfter om økt fagforeningsfradrag

- Vi vet at Støre også er opptatt av partssamarbeidet og ser fram til et konstruktivt samarbeid med den kommende regjeringen, sier Thorkildsen.   

- Vi forventer at de raskt innfrir sine løfter om betydelig økt fagforeningsfradrag. Dette vet vi er viktig for organisasjonsgraden, og fortsatt høy organisasjonsgrad er avgjørende for at den norske modellen skal fungere, poengtere Delta-lederen.

Kontakter

Bilder

Om Delta

Delta
Delta
Lakkegata 23
0134 Oslo

02125https://delta.no/

Delta organiserer 90.000 medlemmer og er den største arbeidstakerorganisasjonen i YS.

Våre medlemmer jobber innenfor offentlig tjenesteyting. Deres oppgaver spenner fra helse- og omsorg til forvaltning og drift av en rekke statlige, kommunale og private tjenester. Vi er menneskene som skaper velferden i landet vårt.

Delta er partipolitisk uavhengig og utvikler arbeidslivet med fokus på medlemmenes livskvalitet.

Følg pressemeldinger fra Delta

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Delta på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Delta

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom