Ringnes

- Faen!

Del

Det er dyster stemning i denne episoden av UTETIME. Hansi åpner sendingen med et «faen». Igjen står utelivet i en akutt krise som følge av myndighetspålagte smitteverntiltak. Det som skulle bli tidenes julebordsesong ender opp med bråstans og et ras av permitteringer

Frida Andersen Foto: Ringnes
Frida Andersen Foto: Ringnes

Igjen blir bransjen møtt med manglende forutsigbarhet og mangelfulle kompensasjonstiltak. Partene i arbeidslivet og bransjeorganisasjonene jobber for fullt for å gi bransjen nødvendige avklaringer i den akutte krisen, som så langt oppsummeres med «for lite og for sent». Samtidig forsterkes behovet for å legge en plan for tiden etter krisen. Det må mobiliseres bredt for å sikre at folk forblir i bransjen gjennom krisen – og at vi fortsetter å tiltrekke oss flinke folk til utelivet.  

Fra eufori til dyster stemning
Frida Andersen jobber til daglig som bartender og driftsassistent på konsertbaren Blå, og deltidsansatt i bookingavdelingen på utestedet Internasjonalen. Hun forteller at tre runder med stans og permitteringer påvirker selvtilliten og troen på framtiden i bransjen.

Hun sto skulder til skulder med sine kollegaer og fulgte regjeringens pressekonferanse da de annonserte nasjonal skjenkestopp. Det som i løpet av høsten har vært en eufori av gjenåpningsglede blant ansatte og gjester fikk en brutal bråstopp.

Frida publiserte før skjenkestoppen kronikken Var det ikke nå det skulle bli bedre, Jonas? – E24.

For jævlig
Eirik Strøm Lillebø er eier og driver gamle Rådhus og to andre utesteder i Oslo. For 14 dager siden gjestet han UTETIME og snakket om tidenes julebordsesong. Nå må han sende folkene sine hjem til jul med et permitteringsvarsel og usikkerhet.

- Det er for jævlig. Nå er vi stengt til 14. januar. Jeg tror vel det blir litt lenger. Jeg er livredd for at flere skal finne seg noe annet, selv om jeg forstår det. Jeg kan ikke tilby dem en trygg, sikker jobb – noe som har vært vårt mantra, sier han fortvilet.

Smitteverntiltak og kompensasjonstiltak må komme samtidig
Stian Sigurdsen fra Virke deler frustrasjonen til bransjen. Han er klar på at det er ingen unnskyldning at kompensasjonstiltakene ikke var klare da smitteverntiltakene ble presentert.

- Det burde vært løst. Det har gått to år. Det store problemet er at vi har to ulike former for tiltak. Smittevernstiltakene som kommer en dag – og så må vi vente på avklaringer rundt kompensasjonstiltakene.

Virke jobber nå for å sikre bransjen en nødvendig avklaring rundt innholdet i kompensasjonstiltakene.

Behov for bred mobilisering for å sikre oss tilgang til flinke folk
Den akutte krisen handler om å trygge inntektsgrunnlaget til ansatte i bransjen. Det er en forutsetning for å beholde flinke folk gjennom krisen.

Samtidig forsterkes behovet for å legge en plan for tiden etter krisen. Allerede i pandemiens første fase uttrykte bransjen bekymring for bemanningssituasjonen. Det må mobiliseres bredt for å sikre at folk forblir i bransjen gjennom krisen – og at vi fortsetter å tiltrekke oss flinke folk til utelivet.

- Vi har et fantastisk utgangspunkt å bygge videre på i Norge, som før pandemien har etablert oss som et trekkplaster for de som søker matopplevelser, sier Eirik Lillebø.

For å sikre at vi fortsetter å tiltrekke oss flinke folk må bransjen stå sammen. Her trenger vi drahjelp fra både myndigheter og partene i arbeidslivet. Dette er et tema vi skal snakke mer om i kommende episoder. Ikke faan om vi skal la oss knekke.

Utetime-episoden kan lastes ned på SpotifyApple eller Google

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Frida Andersen Foto: Ringnes
Frida Andersen Foto: Ringnes
Last ned bilde
Eirik Strøm Lillebø. Foto: Ringnes
Eirik Strøm Lillebø. Foto: Ringnes
Last ned bilde
Stian Sigurdsen. Foto: Ringnes
Stian Sigurdsen. Foto: Ringnes
Last ned bilde

Lenker

Om Ringnes

Ringnes
Ringnes
Thorvald Meyersgate 2
0555 Oslo

22 06 95 00http://www.ringnes.no

Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap. 
Vi leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet, og vi er stolte av våre mange sterke merkevarer!

Følg pressemeldinger fra Ringnes

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ringnes

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom