Møller Mobility Group

- En del av målet om å bygge et sømløst bilhold for kunden

Del
Et banebrytende samarbeid mellom Møller Bil og Hyre gjør at forhandlerkjeden nå ruller ut egen leiebiltjeneste. – Dette er noe vi har stor tro på.
Peben Smebye (t.v.) og Jon Meiner hos Møller Bil Ensjø.
Peben Smebye (t.v.) og Jon Meiner hos Møller Bil Ensjø.

Møller Bil og Hyre har de siste to årene bygget opp og samarbeidet om piloten Erstatningsbil, som er forhandlerkjedens egen leiebiltjeneste. Arbeidet har både bestått i å bygge plattformen til tjenesten og utvikle konseptet.

- Dette har vært veldig vellykket så langt med både mer fornøyde kunder og ansatte, samt at vi ser at vi klarer å drifte dette effektivt gjennom en god partner i Hyre. Dette er nok et skritt i retningen av å bygge et sømløst bilhold for Møller Bil-kunden, sier Tobias Uteng.

Han er prosjektleder for Erstatningsbil i Møller Bil. Nå har forhandlerkjeden og Hyre signert en samarbeidsavtale som gjør at tjenesten kan rulles ut til ytterligere Møller Bil-forhandlere.

Hvorfor Erstatningsbil?
- Tradisjonelt har vi benyttet eksterne leverandører for å tilby kunden leiebil mens deres bil er på verksted. Dette har bydd på enkelte utfordringer, som for eksempel at kunden ikke alltid har fått leiebil som er et av våre merker, forklarer Uteng

- Gjennom Erstatningsbil blir kunden i større grad selvbetjent, vi reduserer administrasjon internt og har full oversikt over bilparken og alle leieforhold. I tillegg har vi mulighet til å leie ut gjennom Hyre sin plattform i helgene og ferier, utdyper Uteng.

Gjennom piloten har etter hvert 10 Møller Bil-forhandlere vært involvert, med en bilpark på totalt 130 biler som forhandlerne selv eier. Av 115 personbiler er 114 elektriske biler.

- Vi jobber nå sammen med aktuelle forhandlere for å rulle ut Erstatningsbil videre ut fra potensial og i første omgang der Hyre er etablert fra før, legger han til.

- Mye positivt å si
Audi-forhandler Møller Bil Ensjø var første forhandler ut med Erstatningsbil i piloten, og erfaringene har vært svært positive så langt.

- Vi har tidligere hatt leiebiler i egen regi, og vet hvor krevende det er å administrere. Gjennom Hyres systemer har vi svært god oversikt over kostnader som vi tidligere gjerne måtte ta på egen kappe, som bøter og bompenger. Vi har mye positivt å si om Erstatningsbil, sier daglig leder Jon Meiner.

Preben Smebye er den som i dag er ansvarlig for å drifte Erstatningsbil hos Møller Bil Ensjø. Han er også med i utviklingsgruppa sammen med Møller Bil sentralt og Hyre.

- Hyre har laget et eksepsjonelt godt system som fungerer veldig bra, og vi var villige til å møte utfordringene implementeringen av et helt nytt system og konsept gir. Vi opplever også at kundene er positive, og dersom vi sørger for å hjelpe de i gang med å bruke appen, så er de veldig fornøyde, og opplever systemet som veldig trygt, sier Smebye.

Volkswagen-forhandler Møller Bil Kalbakken var også tidlig ute som pilot, og her er også nyttekjøretøy en del av bilparken.

- Alt i alt er vi veldig fornøyde. Hyre er veldig «på» og sørger fortløpende for å endre ting dersom vi kommer med tilbakemeldinger rundt noe som vi ønsker å gjøre om på, sier daglig leder Petter Magnussen.

Kontinuerlig utvikling
Fremover er fokuset å fortsette å utvikle tjenesten:

- Det er forhandlernes fortjeneste at produktet har blitt så bra, fordi de har kommet med konstruktiv feedback og vært svært viktig i utviklingsarbeidet. Deres feedback vil fortsette å være svært viktig også i det videre arbeidet, sier Uteng.

I tillegg omtaler han samarbeidet med Hyre som «helt unikt»:

- Det er dedikerte ressurser i Hyre som arbeider med Erstatningsbil, og vi møter utviklerne jevnlig for å gå opp og implementere nye elementer for at plattformen skal være så enkel som mulig å bruke. Erstatningsbil er et spennende nybrottsarbeid mellom Hyre og Møller Bil som virkelig transformerer hvordan vi drifter leiebil.

Hyres Henrik Lae, direktør for forretningsutvikling, legger ikke skjul på at Hyre er svært fornøyd med resultatet av samarbeidet:

- Det har vært veldig gøy å være med på reisen fra én pilotforhandler til at Erstatningsbil nå rulles ut i stor skala. Prosessen har vært svært lærerik, og vi er særdeles takknemlig for tilliten vi har blitt vist og innsatsen som er lagt ned fra Møller Bils side, sier Lae.

- At Norges største forhandlerkjede vil jobbe sammen med Hyre er noe vi er veldig stolte over, og det samme er vi over produktet vi har skapt. Dette er det ultimate beviset på at Hyre har «product market fit», og vi ser virkelig frem til å utvikle både samarbeidet og produktet videre. Dette er også et produkt som gjør oss i stand til å ta en enda større del av bedriftsmarkedet enn vi har i dag, og vi er åpne for å samarbeide med flere aktører om slike tjenester. Jo flere aktører som benytter en slik løsning i et lokalt marked, jo større vil dette markedet bli, samtidig som produktet utvikles ytterligere, legger Lae til.

Kontakter

Bilder

Peben Smebye (t.v.) og Jon Meiner hos Møller Bil Ensjø.
Peben Smebye (t.v.) og Jon Meiner hos Møller Bil Ensjø.
Last ned bilde
Petter Magnussen (t.v.) og Mahir Polat hos Møller Bil Kalbakken. Sistnevnte er ansvarlig for å drifte Erstatningsbil hos Volkswagen-forhandleren.
Petter Magnussen (t.v.) og Mahir Polat hos Møller Bil Kalbakken. Sistnevnte er ansvarlig for å drifte Erstatningsbil hos Volkswagen-forhandleren.
Last ned bilde
Henrik Lae i Hyre.
Henrik Lae i Hyre.
Last ned bilde

Om Møller Mobility Group

Møller Mobility Group
Møller Mobility Group
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.moller.no

Følg pressemeldinger fra Møller Mobility Group

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Møller Mobility Group på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Møller Mobility Group

Møller Mobility Group legger frem årsresultater: Rekordprestasjoner i 2022 - spår et noe dempet 202327.2.2023 20:00:00 CET | Pressemelding

Etter historisk mange nybilleveranser i desember, leverer Møller Mobility Group et resultat før skatt på 2.649 millioner kroner i 2022, 87 millioner kroner bedre enn i 2021. Omsetningen endte på 39,2 milliarder kroner med en solid resultatgrad på 6,8 prosent. I tillegg til de gode resultatene utvikler konsernet både folk og forretning i en bærekraftig retning.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom