Fremtind

- Du bør bruke 1000 kroner per fot

Del

Varm sommer og dårlig vedlikehold ga om lag 40 prosent flere båtskader i 2018 enn tidligere somre. Godt vedlikehold sparer deg for plutselige utgifter.

Båtvedlikehold: Du bør bruke 1000 kroner per fot.
Båtvedlikehold: Du bør bruke 1000 kroner per fot.

- En tommelfingerregel er at det årlige vedlikeholdet koster en drøy tusenlapp per fot, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Normalt meldes det om lag 10.000 båtskader i året, men den varme sommeren i 2018 resulterte i nærmere 13.000 skader. Det viser tall fra hele forsikringsbransjen.

- Mange av fjorårets båtskader skyldtes at folk tok i bruk dårlige vedlikeholdte båter som tidligere ble stående på land om sommeren. Mange av disse havnet på bunnen av sjøen, sier Nielsen.

Blant forsikringskundene i SpareBank 1 og DNB ble det meldt over 1750 båtskader i 2018. Brorparten av disse kom i sommermånedene, og ga en økning på ca. 40 prosent fra tidligere somre.

- Vi ser spesielt en økning i antall båter som synker. Disse båtene er ofte i dårlig forfatning, sier Nielsen.

Anbefaler årlig vedlikehold uansett bruk

Lensesystemene i båtene går gjerne tett og det skyldes som regel manglende vedlikehold. Båtene har kanskje stått på land i flere sesonger og folk tror at båten holder seg like fin. Slik er det dessverre ikke.

- Vi anbefaler å gjennomfører service, vedlikehold og konservering av motor hvert eneste år, uavhengig av om båten er i bruk eller ikke, sier skadeforebyggeren.

Grunnen til at båter synker er ikke bare manglende vedlikehold, men også manglende aktivt tilsyn over tid.

- Det er ikke nok å se at båten ligger på vannet. Vi anbefaler båteierne at de sjekker båten sin nøye for vann og annet som kan påvirke at lensesystemer kan gå tett, sier Nielsen.

Gode råd for en trygg båtsesong

For å unngå tyveri bør du:

  • sikkerhetsmerke både båt og motor. Det gjør det vanskeligere for tyvene å selge utstyret og enklere å få det tilbake.

  • ta bilder av båt og motor slik at du kan bidra i politiets arbeid med gjenfinning etter et tyveri.

  • merke båt og motor med gjenfinningsutstyr, for eksempel med Guard Systems. Dette bedrer muligheten til å gjenfinne eiendeler før de forsvinner ut av landet.

  • passe på og sikre båten ved transport på henger. Sørg for at uvedkommende ikke kan kjøre av gårde med båten.

  • låse eller bolte fast utenbordsmotor, hekkaggregat og utenbordsdrev.

  • ikke forlate båten med nøklene i.

  • la båtutstyr og løsøre være fastmontert eller innelåst når båten ikke er i bruk.

For å unngå brann bør du:

  • sjekke nøye drivstoffslanger og koblinger. Dette er et svært viktig tiltak for å forebygge brann. Manglende vedlikehold kan gjøre at bensin- eller diesellekkasje oppstår, og kommer i kontakt med eksosen og det begynner å brenne.

  • gå over det elektriske anlegget. Tekniske problemer i forbindelse med overbelastning kan gi kortslutning og brann i ledningsnettet. Bruk profesjonelle til å utbedre tekniske og elektriske anlegg.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Båtvedlikehold: Du bør bruke 1000 kroner per fot.
Båtvedlikehold: Du bør bruke 1000 kroner per fot.
Last ned bilde
Dårlig vedlikehold kan føre til synkeskader
Dårlig vedlikehold kan føre til synkeskader
Last ned bilde
Grunnstøting
Grunnstøting
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind
Fremtind
Postboks 778 Sentrum
0106 Oslo

http://www.fremtind.no

Fremtind – et nytt forsikringsselskap med lang erfaring
Fremtind Forsikring er eiet av SpareBank 1 og DNB. Selskapet er et resultat av fusjon mellom forsikringsselskapene til SpareBank 1 og DNB, som trådte i kraft 1. januar 2019.

Fremtind er landets tredje største forsikringsselskap, og det største med distribusjon gjennom bank. Fremtind vil tilby alle skade- og personforsikringer for privatpersoner og bedrifter.

Med solid erfaring og kunnskap om forsikring utvikler Fremtind nye produkter og tjenester som betyr noe i folks liv. Vi var de første til å utnytte teknologi for å gjøre bilforsikringen smart. Vi var også de første som gjorde helsevurdering selvbetjent og enkel. Slik vil vi fortsette å bruke digital innovasjon og fornyelse for å gjøre hverdagen enklere og tryggere for folk og bedrifter flest.

Følg saker fra Fremtind

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom