Play Magnus AS

Play Magnus AS (PMG-ME) – Eurosport sender Champions Chess Tour 2021

6.11.2020 08:15:00 CET | Play Magnus AS | Innsideinformasjon

(Oslo, 6. november 2020) - Play Magnus Group har inngått en avtale med Eurosport om de europeiske og asiatiske rettighetene til 2021 sesongen av Champions Chess Tour. Rettighetene gjelder ikke i Norge. Touren vil sendes på Eurosports plattformer til seere i mer enn 60 markeder over hele Europa og Asia.

- Vi er glade og stolte over dette viktige samarbeidet. Ved å samarbeide med et ledende sportsnettverk som Eurosport, er vi i stand til å bringe sjakkunderholdning til et helt nytt publikum og utvide vår globale rekkevidde. I stedet for å gjøre et ordinært salg av rettighetene har vi bestemt oss for å jobbe tett sammen med Eurosport for å utvikle sjakksporten. På dette stadiet er det viktig å sikre bred distribusjon for å tiltrekke kommersielle partnere til Champions Chess Tour og bygge verdien av sjakkrettsrettigheter over tid, sier Andreas Thome, CEO i Play Magnus Group.

- Sjakk har et stort potensial for å tiltrekke seg et dedikert globalt publikum, og Eurosport har bred erfaring med å øke bevisstheten rundt ulike sporter og etablere en solid plattform for å utvide tilhengerskaren og nå nye målgrupper. Play Magnus Group er kjent for innovasjon og modernisering  av sjakk som spilles av over 650 millioner mennesker globalt. Eurosport vil legge opp til en kombinert lineær og digital tilnærming i distribusjonen, sier Trojan Paillot, VP Rights Acquisitions and Distribution hos Eurosport.

Rettighetene til Eurosport gjelder ikke i Norge. Play Magnus Group kunngjorde 15. oktober 2020 at NRK og TV 2 i fellesskap har kjøpt rettighetene til The Champions Chess Tour i Norge.

Champions Chess Tour ble startet som et svar på Covid-19-utbruddet våren 2020, da alle fysiske sjakkturneringer ble avlyst. Den første sesongen, som gikk under navnet Magnus Carlsen Chess Tour, var den første profesjonelle online sjakkturnéen. Turneringen ble en stor suksess med over 17 millioner unike seere. Touren inkluderte fem turneringer, og 25 av verdens beste spillere deltok.

I 2021-sesongen av Champions Chess Tour, som går fra november 2020 til september 2021, vil Magnus Carlsen og verdens toppspillere konkurrere over ti turneringer med en total premiepott på 1,5 millioner dollar. Turen inneholder et fartsfylt, spennende hurtigformatsjakk der alle partier spilles på www.chess24.com. Fra og med 22. november vil fansen oppleve verdens beste sjakk-kommentatorer, muligheter til å samhandle med spillerne og en moderne kringkastingsproduksjon som fremhever sjakkens spenning og dramaturgi.

Hva seerne kan forvente:

- Direkte dekning av knock-out-delen av hver turnering sendt på engelsk, tysk, fransk og spansk med distribusjon på Eurosport Player (Europa), D Play (Finland) og Discovery Plus (India).

- Høydepunkter fra hver turnering som sendes på Eurosport 1, Eurosport Asia og Eurosport India i beste sendetid og med reprise neste dag.

- Redaksjonell dekning fra Eurosport på sosiale medier, inkludert viktige høydepunkt fra hver turnering. I tillegg vil det være fokus på konkurranseformatet til Champions Chess Tour inkludert de særegne reglene og spesifikasjonene, slik at publikum kan forstå konseptet bak touren.

Informasjonspliktig opplysning

This information is subject to the disclosure requirements pursuant to section 5-12 of the Norwegian Securities Trading Act.

Kontakter

Andreas Thome

CEO, Play Magnus Group

andreas@playmagnus.com

Arne Horvei

Tour Director, Play Magnus Group

arne@playmagnus.com

Om Play Magnus AS

Om Champions Chess Tour 2021 

2021 sesongen av Champions Chess Tour blir første gang i historien at verdens beste sjakkspiller kåres gjennom en full sesong med online sjakk. De beste utøverne i verden skal konkurrere i totalt ti turneringer. Touren starter i november 2020 og kulminerer i en finaleturnering i september 2021. Alle runder gjennomføres i hurtigsjakk, og spilles på plattformen www.chess24.com. Deltagerne konkurrerer om en total premiepott på USD 1,5 millioner.

Om Play Magnus Group

Play Magnus Group er en fremtredende global aktør som tilbyr digitale opplevelser av høy kvalitet til alle som ønsker å spille, se, og lære sjakk. Gruppen leverer e-læring og underholdningstjenester via sine markedsledende merkevarer chess24, Chessable, CoChess, Play Magnus App Suite og The Champions Chess Tour. Play Magnus Groups visjon er å popularisere sjakk for å gjøre verden smartere, ved å oppmuntre flere mennesker å spille, se på, studere og tjene penger på sjakken.

Børsmelding på andre språk

Vedlegg

Følg børsmeldinger

Motta alle våre børsmeldinger per epost fortløpende ved å registrere deg.

Besøk vårt presserom for å se alle våre børsmeldinger.

Presserom