Folk vil redde Oslofjorden – nå får forskerne hjelp10.4.2025 08:00:00 CEST | NIVA | PressemeldingEt nytt prosjekt skal samle og teste småskala-tiltak og engasjere flere i arbeidet for en friskere fjord.
Økt planting av ny skog10.4.2025 06:00:00 CEST | Statskog SF | PressemeldingStatskog avvirket 267 000 m³ tømmer i 2024 og økte innsatsen på planting til to millioner, 300 000 flere planter enn året før.
Bondens marked første gang på Bekkestua9.4.2025 13:37:26 CEST | Bondens marked | PressemeldingLokalmat er i vinden og torsdag 10. april arrangeres Bondens marked for første gang på Bekkestua senter.
Økning i salget av økologiske produkter26.3.2025 08:41:14 CET | Landbruksdirektoratet | PressemeldingSalgsøkningen for økologiske produkter i dagligvaremarkedet i 2024 ble 7,8 prosent. For andre salgskanaler var det en lignende utvikling.
Skogrestaurering kan gi en mer artsrik, variert og robust skog i Østmarka nasjonalpark17.3.2025 08:42:47 CET | Norsk institutt for naturforskning - NINA | PressemeldingI flere områder i Østmarka nasjonalpark og friluftslivsområde vil aktiv naturrestaurering kunne øke naturmangfoldet og verneverdiene.
Dette er de nye Jakten-bøndene14.3.2025 10:30:00 CET | TV 2 | PressemeldingEn tidligere frier blir bonde når Jakten på kjærligheten går inn i sin 22. sesong på TV 2, og nå kan du sende inn brev!
Skal dele ut nye millioner til Oslofjord-prosjekter14.3.2025 06:59:50 CET | Akershus fylkeskommune | PressemeldingKampen for en friskere Oslofjord fortsetter. Nå er det klart for nye tilskudd til prosjekter som kan bedre miljøtilstanden i fjorden. Både offentlige og private aktører kan søke om støtte.
Nytt forskningssamarbeid skal bidra til bærekraftig jakt på lirype og skogsfugl13.3.2025 11:32:00 CET | Norsk institutt for naturforskning - NINA | PressemeldingForskere vil undersøke hva som er bærekraftig høstingsnivå for lirype og skogsfugl gjennom eksperimentelle studier. Resultatene vil være sentrale for framtidas hønsefuglforvaltning.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Stiftelsen Norsk Mat | Pressemelding- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
Reitan Convenience Norway er først ut med ny ubemannet butikkteknologi i Norge: - En stor forretningsmulighet13.3.2025 08:00:00 CET | Reitan Convenience | PressemeldingReitan Convenience Norway lanserer deres første ubemannede butikkonsept, som en utvidelse av merkevaren og baguette-spesialisten Northland. Nå kan reisende på Oslo Lufthavn få tak i ferske bakervarer, smakfulle baguetter, økologisk kaffe og mer, gjennom et innovativt vendingkonsept drevet av en AI-basert Smart Cabinet-teknologi.
Norske forbrukere kårer Coop og Änglamark til bærekraftsvinnere – for fjerde år på rad12.3.2025 18:12:46 CET | Coop Norge | PressemeldingFor fjerde år på rad har norske forbrukere kåret Coop til den mest bærekraftige aktøren i dagligvarebransjen, i merkevarestudien Sustainable Brand Index. Samtidig vinner Coops produktserie Änglamark prisen for mest bærekraftige merkevare på tvers av alle kategorier.
Er du opptatt av rammebetingelser for landbruk og matproduksjon?12.3.2025 08:54:41 CET | Landbruksdirektoratet | PresseinvitasjonVelkommen til årets konferanse spekket med aktuelle og varierte temaer innen hele vårt samfunnsoppdrag, der eksperter fra næringene og direktoratets egne folk bidrar med fakta og gode faglige samtaler.
Store summer til ny mat av alger11.3.2025 12:06:26 CET | Nofima | PressemeldingMed 12 millioner euro i lomma møttes partnerne i EU-prosjektet AlageProBANOS for å skape industri av tare og alger. Ordfører i Tromsø kommune, Gunnar Wilhelmsen, åpnet møtet.
Kiwi – mer enn bare bra for søvn20.2.2025 08:47:42 CET | Opplysningskontoret for frukt og grønt | PressemeldingDu har kanskje hørt hypotesen om at kiwi kan ha en positiv effekt på søvn - men visste du at frukten har langt flere helsefordeler? Med sitt høye innhold av vitaminer, fiber og vitamin C, kan kiwi bidra til både god fordøyelse, et godt immunforsvar og sunn hud.
Melketrend: Økologisk helmelk opp 25 prosent20.2.2025 08:36:52 CET | Opplysningskontoret for Meieriprodukter | PressemeldingFor første gang på mange år øker melkeforbruket i Norge, og økologisk melk leder an i veksten. Tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) viser at salget av økologisk helmelk har skutt i været med hele 25,3 % i 2024, mens konvensjonell helmelk økte med solide 6,1 % fra året før. Helmelk er den største kategorien innen økologisk melk.
Nyheter fra Turistrådet Västsverige13.2.2025 10:00:00 CET | Turistrådet Västsverige | PressemeldingEndelig - Hjortviken Country Club har åpnet dørene!
Salget av melk øker etter flere år med nedgang13.2.2025 07:00:00 CET | Opplysningskontoret for Meieriprodukter | PressemeldingMeieriprodukter har hatt et sterkt år med vekst i alle kategorier. Tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) viser at forbruket økte gjennom hele 2024, med spesielt sterk vekst i første og fjerde kvartal. Smør (+7,6 %), fløte (+6 %) og ost (+5,8 %) var blant vinnerne, mens melk økte med 1 %, en positiv vending etter flere år med nedgang.
Coop tilbakekaller Xtra Surkål 450g30.1.2025 16:21:41 CET | Coop Norge | PressemeldingCoop kaller tilbake Xtra Surkål 450g etter funn av metall. Produktet er fjernet fra butikkene.
Alfalfaspirer smittekilde i historisk stort utbrudd av Salmonella23.1.2025 10:00:47 CET | Mattilsynet | PressemeldingI november ble økologiske alfalfaspirer trukket fra markedet etter mistanke om innhold av Salmonella. Mistanken om at produktet var smittekilden til et nasjonalt sykdomsutbrudd, har blitt kontinuerlig styrket gjennom utbruddsetterforskningen.
Vossabia vinn nasjonal pris!16.1.2025 11:40:13 CET | Innovasjon Norge | PressemeldingVoss-bedrifta klatrar heilt til topps og vinn den nasjonale bedriftsutviklingsprisen i landbruket. Førstepremien er på 250 000 kroner.