Forsvaret

Forsvarssektoren går med i kampen mot grønnvasking

Del

Forsvaret, Forsvarsmateriell, Forsvarsbygg og Forsvarets forskningsinstitutt signerer i dag Grønnvaskingsplakaten.

Illustrasjonsfoto: Onar Digernes Aase, Forsvaret
Illustrasjonsfoto: Onar Digernes Aase, Forsvaret

Etatene i forsvarssektoren ønsker å ta et standpunkt når det kommer til grønnvasking og signerer Grønnvaskingsplakaten. Dette innebærer at vi vil etterleve de ti prinsippene i Grønnvaskingsplakaten. Grønnvasking er en form for villedende markedsføring der et produkt eller en virksomhet fremstilles som «grønnere» og bedre enn den faktisk er når det gjelder påvirkning på klima, natur, dyr og mennesker. Bak plakaten står Skift – Næringslivets klimaledere sammen med Miljøstiftelsen Zero, WWF Verdens naturfond og Framtiden i våre hender.

Forsvaret, Forsvarsmateriell, Forsvarsbygg og Forsvarets forskningsinstitutt ønsker å kommunisere åpent og troverdig om vårt bidrag til å nå Norges klimamål og veien til bærekraftig omstilling. Med åpen og troverdig kommunikasjon vil vi skape økt tillit blant våre interessenter. Ved å følge Grønnvaskingsplakatens ti prinsipper vil vi jobbe for å unngå grønnvaskingsfellene og sikre at det vi kommuniserer er i tråd med våre ambisjoner. Vi håper også at vi med vår kommunikasjon kan skape økt engasjementet rundt vårt klima- og miljøarbeid.

Ved å bli en del av nettverket av virksomheter som har signert Grønnvaskingsplakaten vil vi tilegne oss kunnskap og sammen dele erfaringer knyttet til bærekraftskommunikasjon. Vi ser frem til å bli en del av dette nettverket.

Vi har også en egen klima- og miljøstrategi som du kan lese her.

Kontakter

Om Forsvaret

På oppdrag frå politikarane løyser Forsvaret ei rekkje oppdrag for å halde Noreg trygt. Forsvaret er det sterkaste verkemiddelet norske styresmakter har. Politikarane har bede Forsvaret om å løyse fleire oppgåver på vegner av samfunnet. Vi har samanfatta oppgåvene våre i fem hovudoppdrag:

  1. Forsvare Noreg og Noregs allierte
  2. Overvake og drive etterretning
  3. Trygge grensene og sikre handlefridom for politikarane
  4. Samarbeide internasjonalt
  5. Støtte det sivile Noreg

Følg pressemeldinger fra Forsvaret

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Forsvaret på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forsvaret

Avansert anti-ubåtøvelse i nordsjøen29.4.2024 10:15:34 CEST | Pressemelding

NATO er en defensiv allianse som alltid er klar for å respondere på trusler mot allierte i alle domener. En viktig oppgave og en forutsetning for at allierte skal kunne støtte hverandre er å kunne oppdage og bekjempe trusler under vann. Dynamic Mongoose er en øvelse som styrker NATO sin evne til å oppdage og bekjempe trusler under vann. Med hele 12 deltakende nasjoner viser alliansen at enheter fra ulike nasjoner kan samvirke sømløst.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye